Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:52 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce s-a întâmplat în sala de mese? Farul va câştiga cu 3-0 meciul cu Sportul Studenţesc

ro

11 Mar, 2013 00:00 1192 Marime text
Partida de debut a „marinarilor” în returul Ligii a 2-a nu s-a jucat, gravele probleme care există la echipa din Regie împiedicându-i pe jucătorii echipei bucureştene să intre pe teren

Circ, sâmbătă la prânz, în Bucureşti, la baza sportivă „Juventus”, unde Farul ar fi trebuit să susţină partida cu Sportul Studenţesc. După un sfert de oră de aşteptare, „marinarii” au ieşit din schemă, meciul fiind între grupul jucătorilor Sportului şi patronul Vasile Şiman. Cele două tabere şi-au adus acuze reciproce, iar situaţia a degenerat, potrivit martorilor, într-o altercaţie la cabine.

FC Farul va câştiga la masa verde, cu 3-0, partida din deplasare cu Sportul Studenţesc, din etapa a 16-a a Ligii a 2-a, prima din retur. Meciul fusese programat sâmbătă, pe stadionul „Juventus” din Bucureşti, însă constănţenii nu au avut adversar pe teren, jucătorii de la Sportul, lideri în clasament la ora partidei, refuzând să joace, din cauza numeroaselor probleme care sunt la echipă, financiare şi de altă natură. Pusă în faţa acestei situaţii, Farul s-a comportat regulamentar. A efectuat încălzirea, la ora fixată a ieşit pe teren, iar după 15 minute arbitrul Sergiu Popa, din Aiud, a fluierat sfârşitul meciului, unul care le va aduce „marinarilor” o victorie fără luptă. Dacă partida s-ar fi jucat, Farul ar fi evoluat în alcătuirea: Curcă - Birău, Buzea, Bumbac, Drugă - Sg. Popescu, Săceanu, Coteanu - Ivanovici, S. Chiţu, Călinţaru. Rezerve erau Vl. Neagu - Băjan, I. Popescu, Stavian, Niţescu, Ghenciu şi B. Nicola. Stoianof a fost suspendat, iar Ţabără nu a prins primul 18. În locul meciului oficial, Farul a efectuat un antrenament pe terenul secund al bazei „Juventus”, după care a plecat acasă. „Noi am venit pregătiţi să jucăm, dar problemele care sunt la Sportul ne depăşesc. Nu dorim răul nimănui, însă asta e situaţia. Pentru noi, această partidă a trecut, ne gândim deja la următoarea confruntare, cea cu CS Otopeni, de la Constanţa”, a declarat Neculai Tănasă, preşedintele FC Farul.

La un pas de retrogradare

Dacă nu au jucat contra Farului, jucătorii Sportului au avut totuşi un meci, cel cu Vasile Şiman. Însoţiţi de părinţi şi de rude, fotbaliştii au venit dimineaţa la stadion, cu două ore înaintea partidei, şi au încercat să discute cu patronul clubului pe marginea nenumăratelor probleme cu care se confruntă. Jucătorii au spus că sunt neplătiţi de luni bune, unii aproape de doi ani, nu au antrenor şi nici condiţii de pregătire. Discuţia s-a purtat în sala de mese a stadionului şi a fost una încinsă, Vasile Şiman având altercaţii cu mijlocaşul Dacian Varga şi cu tatăl unui alt jucător, potrivit unor surse. Şiman nu a reuşit să-i facă pe fotbalişti să joace, în condiţiile în care aceştia nici nu aveau viză medicală. Jucătorii au susţinut şi că patronul nu plătise utilităţile şi cheltuielile de organizare a meciului. La încă o neprezentare, Sportul va fi exclusă din campionat şi va fi retrogradată în Liga a 3-a.

CF Brăila, noul lider

Restul meciurilor din etapă s-au încheiat cu rezultatele: Săgeata Năvodari - Dinamo II 2-0, CS Otopeni - Dunărea Galaţi 0-1, Delta Tulcea - Rapid CFR Suceava 1-1, CF Brăila - Chindia Târgovişte 1-0. Unirea Slobozia, CS Buftea şi FC Botoşani au avut rundă liberă. Clasament: 1. CF Brăila - 26p, 2. Sportul - 25p, 3. Săgeata - 22p, 4. FC Botoşani - 22p, 5. CS Otopeni - 22p, 6. Delta - 21p, 7. Slobozia - 18p, 8. Dunărea - 15p, 9. Chindia - 13p, 10. Rapid CFR - 13p, 11. Dinamo II - 11p, 12. CS Buftea - 11p, 13. Farul - 9p. În etapa viitoare, Farul va întâlni la Constanţa CS Otopeni, sâmbătă, 16 martie, de la ora 11.00, iar Săgeata va juca în deplasare cu CS Buftea, o zi mai târziu, de la aceeaşi oră.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii