Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:24 15 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Care este poziţia lui Radu Mazăre Judeţul Constanţa îi acordă titlul de cetăţean de onoare Simonei Halep

ro

13 Mar, 2014 00:00 2302 Marime text
Proiectul numărul 1 de pe ordinea de zi a şedinţei ordinare a Consiliului Judeţean Constanţa, de luni, 17 martie, se referă la acordarea titlului de cetăţean de onoare al judeţului Constanţa jucătoarei de tenis Simona Halep. În vârstă de 22 de ani, aceasta a făcut cunoscut numele Constanţei ca nimeni alta. Campioană de junioare la turneul de Mare Şlem de la Roland Garros, în 2008, Simona a avut o ascensiune fulminantă în ultimul an, când a câştigat şase titluri WTA, încheind sezonul pe locul 11 în lume. Nici anul 2014 nu face excepţie de la continuul progres al jucătoarei din Constanţa, care a pornit o cursă de doborâre a tuturor recordurilor sale şi ale tenisului românesc.

În acest an, a realizat sfert de finală la Australian Open (cel mai bun rezultat al ei de până acum la un turneu de Grand Slam), a câştigat deja un turneu, cel de la Doha, şi urcă în continuare în clasamentul WTA. De pe 11 a ajuns pe nouă, apoi pe şapte, iar de săptămâna viitoare va avansa, urmând a deveni jucătoarea cel mai bine clasată din istoria României, depăşind-o pe Irina Spârlea, care a ocupat locul şapte în 1997. De asemenea, Simona Halep a avut o contribuţie importantă la victoriile României din Fed Cup, iar la importantul turneu de la Indian Wells (SUA), unde aseară a evoluat în sferturile de finală, numele „Halep” este pe buzele tuturor. Simona Halep este cetăţean de onoare al oraşului Buşteni, dar a primit de curând din partea Ministerului Tineretului şi Sportului şi titlul de maestru al sportului. Acum a fost propusă şi pentru titlul de cetăţean de onoare al judeţului Constanţa.
 
„E bună, e viitorul României, dar mai are mult”

 
În ce priveşte recunoaşterea publică din partea municipiului Constanţa, primarul Radu Mazăre a declarat, la finalul şedinţei de Consiliu Local de pe 5 martie a.c.: „Va fi onorată şi de Constanţa, dar, cum a spus şi Ţiriac, mai are cale lungă. Nu ştiu, o să ne gândim, dar eu reiau ce a afirmat cel mai mare tenisman. Sigur, e foarte bună, e viitorul României, dar mai are. Mai are mult. Să vedem. O s-o omagiem şi noi, cine ştie. Putem să-i dăm numele unei străzi, cetăţean de onoare... E foarte frumos ce a făcut Buşteni, dar eu am constatat că gândirea mea se regăseşte în spusele lui Ion Ţiriac, a cărui activitatea în tenisul mondial nu cred că suntem vreunul dintre noi în măsură să o comentăm”.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii