Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:13 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Amândoi au făcut sport la un club din Constanţa Un campion şi sora sa s-au stabilit definitiv în SUA, cu „Loteria Vizelor” (galerie foto)

ro

16 May, 2013 00:00 3811 Marime text
Promiţătorul scrimer George Drobot, care i-a adus Clubului Sportiv Şcolar nr. 1 două titluri naţionale şi alte medalii interne, a ajuns la Boston, alături de familie

Viaţa membrilor familiei constănţene Drobot a intrat într-o nouă etapă, după ce părinţii au câştigat la „Loteria Vizelor” şi s-au mutat în SUA, alături de cei doi copii, Iulia (11 ani) şi George (17 ani), care practică scrima.

CSS1 Constanţa a pierdut unul dintre sportivii de viitor de la secţia de scrimă, George Drobot. Odată cu el, s-a despărţit de echipă şi sora sa mai mică, Iulia, care îi urmase exemplul şi practica şi ea acest sport la clubul şcolar. George şi Iulia au lăsat în urmă leagănul copilăriei lor, Constanţa, rudele, prietenii şi apropiaţii, dar şi România, şi au trecut Oceanul, în SUA, alături de părinţi, pentru o viaţă nouă pe tărâmul făgăduinţei. Cei patru s-au stabilit la Boston (capitala, cel mai mare oraş din Massachusetts, port la Oceanul Atlantic, şi unul dintre cele mai vechi oraşe din Statele Unite ale Americii). Părinţii lui George şi ai Iuliei lucrau în Constanţa la o unitate militară, iar dacă li s-a ivit această oportunitate nu au ezitat să-i dea curs, pentru binele familiei şi pentru un viitor mai bun pentru copiii lor. Membrii familiei Drobot sunt deja în SUA, unde au plecat de Paşte. Pe drum, s-au oprit trei zile la Dublin, în Irlanda, la o verişoară a tatălui, după care au ţinut-o spre Boston. Scrimer de valoare, George şi-a găsit rapid un club în noul său oraş, Olympia Fencing Center, deţinut de un fost craiovean, Daniel Hondor, care şi antrenează. În acest week-end, tânărul Drobot va şi susţine primul său concurs pe tărâm american.

A ocupat locul trei în Olanda

George Drobot a început scrima la vârsta de nouă ani, fiind descoperit de antrenoarea Monica Marinescu la Liceul „Lucian Blaga”. O perioadă, pentru un an şi jumătate, s-a antrenat în sala liceului, după care a trecut la CSS1, iar în ultimii patru ani s-a pregătit în sala de la clubul Farul. Sub culorile Clubului Sportiv Şcolar nr. 1 din Constanţa a cucerit două titluri de campion naţional, la copii (13 ani), la individual şi cu echipa, iar la categoria speranţe (15 ani) a urcat de alte două ori pe podium la Naţionale, ocupând locul trei la individual şi poziţia a doua cu echipa. A participat şi la mai multe concursuri în străinătate, inclusiv etape de Cupă Mondială. La 15 ani, a fost al treilea la o competiţie care a avut loc în Olanda. S-a aflat în cărţi şi pentru Campionatul European din Ungaria, din acest an, întrecere pe care nu a prins-o însă. „Ne pare rău de plecarea lui George. Am pierdut un sportiv bun, dar şi un băiat de caracter şi civilizat. Cu un ochi plângem şi cu altul râdem însă. Ne bucurăm pentru el, pentru părinţii săi şi pentru Iulia, cărora li se deschid acum alte oportunităţi şi alt orizont în viaţă. Sunt convins că George se va acomoda la Boston şi va avea succes şi cu scrima. Îl ştiu pe tehnicianul de la clubul unde evoluează el acum. E foarte bun şi serios”, a declarat Ion Niţulescu, ultimul antrenor de la Constanţa al lui George Drobot.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii