Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:11 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Adunarea Generală Ordinară pe 2017 a Federaţiei Române de Oină s-a desfăşurat în comuna Horia, din judeţul Constanţa

ro

27 Mar, 2017 11:08 1630 Marime text
Adunarea Generală Ordinară pe 2017 a Federaţiei Române de Oină a avut loc în comuna constănţeană Horia, în organizarea FRO, în colaborare cu Primăria şi Consiliul Local Horia, CS Spicu Horia şi Asociaţia Judeţeană de Oină Constanţa.

Cu această ocazie, în prezenţa a 20 de structuri sportive afiliate la federaţie, a fost analizată activitatea desfăşurată de FRO pe anul 2016 şi s-au stabilit proiectele pentru anul 2017. La fel ca în anul precedent, în 2017 vor fi organizate un număr mare de competiţii naţionale (33), diversificate pe categorii de vârstă, în aer liber, plajă sau sală, la feminin şi masculin.

Pe lângă aceasta, Federaţia este partener al Ministerului Educaţiei Naţionale pentru organizarea a trei competitii: gimnaziada, ONSS licee masculin şi ONSS gimnaziu fete, ultima fiind organizată în premieră anul acesta, la propunerea Federaţiei.

În afara competiţiilor naţionale, FRO va sprijini organizarea întrecerilor locale, pentru acestea urmând a se întruni un calendar separat. Ca şi anul precedent, va continua activitatea de sprijinire pentru practicarea oinei în Moldova, unde, pe lângă activitatea de iniţiere în oină a personalului tehnic, este programat şi un meci demonstrativ.

Activitatea internaţională va consta în participarea în limita posibilităţilor financiare la invitaţiile primite din Europa prin intermediul Asociaţiei Europene a Sporturilor şi Jocurilor Tradiţionale, structură la care federaţia este afiliată. De asemenea, FRO va continua activităţile de formare şi pregătire a personalului tehnic.

O atenţie deosebită va fi acordată celor 2 proiecte derulate cu fonduri europene, în care Federaţia este parte. Prima competiţie pe anul 2017 va fi Cupa Regelui la oină, ediţie ajunsă la numărul cinci, care se va desfăşura în perioada 13 - 14 mai, la Bucureşti.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii