Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:43 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Veche de peste 45 de ani Staţia de Pompare, Înmagazinare şi Tratare de la Eforie Sud a fost reabilitată (galerie foto)

ro

23 Oct, 2014 00:00 2061 Marime text
Locuitorii din Eforie Sud şi din Tuzla au rămas fără apă timp, ieri, de 21 de ore. Motivul opririi apei de către RAJA SA Constanţa este racordarea magistralei de alimentare cu apă din localitatea Eforie Sud la Staţia de Pompare, Înmagazinare şi Tratare de la Eforie Sud. Aici, angajaţii societăţii RAJA munceau de zor, ieri, pentru a finaliza cât mai repede procesul de racordare a magistralei.
 
„Staţia de Pompare, Înmagazinare şi Tratare de la Eforie Sud este veche de peste 45 de ani, de aceea a fost necesar ca aceasta să fie reabilitată. Lucrările executate fac parte din Programul Operaţional Sectorial de Mediu, contractul de lucrări «Reabilitare şi extindere reţele apă-canal, reabilitare staţii de pompare apă potabilă şi apă uzată - localitatea Eforie». Valoarea lucrărilor se ridică la 19,4 milioane de lei, din care SC RAJA SA asigură o cofinanţare de 5,55 milioane de lei“, a declarat, ieri, purtătorul de cuvânt al companiei RAJA SA, Irina Oprea. În cadrul acestui proiect, staţia de pompare a localităţii Eforie Sud a fost reabilitată total. Proiectul cuprinde şi extinderea şi reabilitarea reţelelor de alimentare cu apă şi canalizare pe o lungime de aproape 25 km.
 
Ieri în jurul orei 17.30, echipele de intervenţie au finalizat lucrarea de la staţia de pompare. Imediat s-au făcut manevrele de vane pentru a se relua alimentarea cu apă, timpul de intrare sub presiune fiind de aproximativ de trei ore.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii