Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:38 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Starea secţiei de Pediatrie, reclamată de pacienţi Dănuţ Căpăţînă - „Nu am ascuns niciodată condiţiile din secţiile nerenovate“ (galerie foto)

ro

10 Sep, 2014 00:00 1979 Marime text
„Când am intrat în baie, am simţit că-mi fuge pământul de sub picioare. Am ieșit împleticindu-mă din încăpere. Ca să înțelegeți, în încăpere era o cădiță pătrată ruginită și lângă ea o gură de scurgere din care venea un miros de hoit.

În dreapta, undeva, chiuveta, la fel, plină de rugină și ceva galben, semn că nimeni nu făcea curățenie acolo. Toaleta, la fel, de o culoare galben spre maro, foarte murdară, nu te puteai așeza nici cu picioarele pe ea. Am turnat un litru de clor pentru a combate acel miros oribil, dar efectul a ținut doar câteva minute“, povesteşte o pacientă care a fost internată cu copilul în secţia de Pediatrie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa.

Managerul unităţii sanitare, dr. Dănuţ Căpăţînă, a declarat, ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, că nu a ascuns niciodată condiţiile din secţiile nerenovate. „Există zone în unitatea sanitară în care condiţiile de cazare sunt precoce. Dar încercăm să renovăm cât mai multe secţii. Am reabilitat Secţia de Chirurgie şi Blocul Operator deoarece aici sunt operaţi nu doar adulţi, ci şi copii. Pe noi ne interesează, în primul rând, dacă există disfuncţionalităţi în actul medical. Dacă avem reclamaţii scrise, atunci luăm măsuri urgente. Însă până la ora actuală nu a depus nimeni nicio reclamaţie scrisă. Pentru renovarea secţiei de pediatre avem nevoie de aproximativ 8,5 - 9 milioane de lei, la care se adaugă suma de 3 milioane de lei pentru dotarea ei. Singurele surse pe care le-am putea obţine sunt de la Ministerul Sănătăţii şi de la Consiliul Judeţean Constanţa“, a explicat dr. Dănuţ Căpăţînă, răspunzând acuzaţiilor unor pacienţi, apărute în presa locală, privind condiţiile din secţia de Pediatre.
 

Citeşte şi:

 
/stiri/constanta-ro/constanta-ro-noi-dezvaluiri-din-sectia-de-pediatrie-a-spitalului-de-urgenta-cinci-radiografii-unui-singur-510450.html
 
 
/stiri/constanta-ro/constanta-ro-noi-dezvaluiri-din-sectia-de-pediatrie-a-spitalului-de-urgenta-cinci-radiografii-unui-singur-510450.html
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii