Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:40 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Societăţi amendate pentru nerespectarea normelor sanitar-veterinare

ro

19 Aug, 2014 00:00 2012 Marime text
În perioada 11 - 17 august, Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Constanţa a efectuat 204 controale. În vizorul inspectorilor s-au aflat şase unităţi de fabricare a pâinii, 13 unităţi de fabricare a produselor de patiserie, opt depozite alimentare, 100 de unităţi de alimentaţie publică, 14 unităţi de producţie, nouă laboratoare de cofetărie - patiserie, 29 de unităţi de comercializare, şase supermarket-uri, trei unităţi de depozitare şi patru unităţi de fabricare a vinului. Pentru deficienţele constatate, au fost aplicate zece amenzi, în valoare de 7.800 de lei. Vorbim despre nerespectarea normelor sanitar-veterinare privind depozitarea produselor alimentare, comercializarea produselor alimentare în spaţii necorespunzătoare şi nerespectarea normelor de igienă. De asemenea, a fost interzisă activitatea la un centru de prelucrare a laptelui pentru neconformităţi privind întreţinerea spatiilor de producţie.
Nu în ultimul rând, pentru neconformităţi privind depozitarea produselor alimentare şi nerespectarea programului de autocontrol au fost aplicate avertismente la un depozit alimentar de origine nonanimală şi la şase unităţi de comercializare.
 
206 controale în cadrul Comandamentului Sezon Estival
 
În cadrul Comandamentului Sezon Estival 2014, au fost efectuate 206 controale la unităţi de alimentaţie publică, unităţi de comercializare, tabere şi laboratoare de cofetărie. Inspectorii au aplicat 30 de sancţiuni, dintre care 28 de amenzi, în valoare de 23.600 de lei, cât şi două avertismente. Pentru neîntreţinerea spaţiilor şi depozitarea neconformă a produselor, a fost suspendată activitatea unei unităţi de alimentaţie publică.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii