Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:53 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Broască țestoasă dobrogeană, deținută ilegal de o persoană din comuna Oltina, eliberată din captivitate de comisarii Gărzii de Mediu Constanța (VIDEO)

ro

13 Jun, 2023 09:23 1397 Marime text
Sursa foto: Garda de Mediu ConstanțaO broască țestoasă dobrogeană, deținută ilegal de o persoana fizica din comuna Oltina a fost eliberata ieri din captivitate și redata în mediul sau natural.

Potrivit reprezentanților Gărzii de Mediu Constanța, împreună cu reprezentanți ai IPJ Constanta și inspectori din cadrul DSVSA s-au efectuat verificări în satul Răzoarele, comuna Oltina, în urma unei reclamații adresata de către o asociație pentru protecția animalelor. 

„Pentru identificarea speciei, s-a colaborat cu Universitatea Ovidius Constanta- Facutatea de Științe ale Naturii și Științe Agricole. Specialistul universității a confirmat că exemplarul face parte din specia Testudo Greaca (broasca țestoasă dobrogeana) și este specie de interes comunitar, inclusa în Anexa 4 din OUG 57/2007 privind regimul ariilor naturale protejate, conservarea habitatelor naturale, a florei și faunei sălbatice, fiind interzisa deținerea acesteia. Conform legii, deținerea, transportul, vânzarea sau schimburile în orice scop, precum și oferirea spre schimb sau vânzare a exemplarelor luate din natura, constituie infracțiune“ - au mai precizat reprezentanții Gărzii de Mediu Constanța.



Citește și: 

Broaşte ţestoase de apă, observate pe canalul Litcov din Delta Dunării (galerie foto)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii