Proiectele RAJA au impresionat oficialii americani Felix Stroe - „Este măgulitor pentru mine să fiu ales preşedintele de onoare al Consiliului din România al Ligii Navale din SUA“ (galerie foto)
Proiectele RAJA au impresionat oficialii americani: Felix Stroe - „Este măgulitor pentru mine să fiu ales preşedintele
26 May, 2014 00:00
ZIUA de Constanta
2514
Marime text

Proiectul-pilot SCADA, implementat cu ajutorul specialiștilor americani
Societatea RAJA SA Constanţa a devenit un model în rândul operatorilor de profil din ţară şi străinătate. În urma relațiilor de colaborare stabilite cu specialiștii americani, compania constănţeană a reușit implementarea celor mai noi tehnologii în domeniul serviciilor de alimentare cu apă şi canalizare. Astfel, SC RAJA SA, împreună cu Guvernul Statelor Unite, prin Agenția de Comerț și Dezvoltare SUA din cadrul Ambasadei Statelor Unite la București, au implementat proiectul-pilot SCADA pentru zona Cobadin. Investiţia, în valoare de două milioane de euro, din care compania americană Motorola Solutions a contribuit cu un grant în valoare de 600.000 de euro, iar Guvernul SUA cu o finanţare nerambursabilă de 1,2 milioane de euro, presupune controlul computerizat, de la distanţă, al tuturor parametrilor legați de furnizarea de apă şi servicii de canalizare, în 25 de localități. La ora actuală, se lucrează deja la extinderea sistemului SCADA la nivelul întregii arii de operare SC RAJA SA, în luna iunie urmând să fie funcțional şi sistemul de pe zona Băneasa - Lipnița - Ostrov. Având în vedere importanța investiției SCADA pentru creșterea calității serviciilor oferite, dar și implicarea Guvernului SUA în realizarea acestui proiect, ieri, delegația NLUS a efectuat o vizită de lucru la Centrul de Excelență Motorola de la Murfatlar. Aici, oficialii americani au aflat mai multe despre proiectul prin care sistemele de alimentare cu apă și preluare a apelor uzate din cele 25 de localități din zona Cobadin au fost complet automatizate, dar și despre activitatea Centrului de Excelență, unde, periodic, sunt pregătiți specialiști pentru operarea sistemelor SCADA. „Nu întâmplător, delegaţia Ligii Navale a SUA vizitează societatea RAJA SA. Noi avem o legătură de parteneriat cu America, care a început în 2005, cu Departamentul Comerţului. Acum avem un Centru de Excelenţă Motorola la Murfatlar, care sprijină specialiştii din întreaga ţară în interesul lor de a-şi însuşi cele mai moderne tehnologii americane“, a mai spus directorul societăţii RAJA SA, Felix Stroe.
Liga Navală a SUA, prezentă în 245 de ţări
Liga Navală a Statelor Unite a fost fondată în 1902, având susţinerea preşedintelui Theodore Roosevelt. În timp, formațiunea a militat pentru un serviciu naval mai puternic în faţa Congresului şi a poporului american, devenind o organizaţie civilă de frunte, servind, sprijinind şi susţinând toate serviciile - Forţa Navală a SUA, Corpul Marinei SUA şi Garda de Coastă a SUA. Liga Navală este compusă din 43.000 de civili, organizaţi în mai mult de 245 consilii în întreaga lume, care susţin membrii serviciilor navale. Acest lucru se realizează printr-o varietate de programe educaționale. Printre activitățile derulate de NLUS se numără: educarea oficialilor aleşilor locali şi statali cu privire la disputele maritime, comunicarea lunară cu peste 60.000 de militari şi civili în legătură cu aspecte importante, găzduirea diverselor forumuri publice şi evenimente educaţionale. De-a lungul anilor, Liga Navală a înregistrat numeroase realizări, fiind respectată și recunoscută de cetăţenii din întreaga lume, de comunitate şi de lideri industriali, precum şi de oficiali publici. Programele Ligii Navale sunt primite cu interes în comunităţile din întreaga naţiune, iar membrii săi sunt recunoscuţi pentru integritatea şi patriotismul lor.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii