Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:13 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mesaj de Crăciun pentru constănţeni Ierarhul Tomisului, ÎPS Teodosie - ”Să fiţi mai buni şi mai râvnitori în fiinţa de a fi creştini”

ro

20 Dec, 2013 00:00 2497 Marime text
Ierarhul Tomisului, ÎPS Teodosie, a transmis constănţenilor, în ajunul Crăciunului, multă sănătate, bucurii, spor şi înţelepciune.
 
„Iară că ne pregătim de sărbătoarea naşterea Cuvântului lui Dumnezeu. Dumnezeu a vorbit la facerea lumii prin cuvântul rău, adică prin fiul său. Şi iată-ne la naşterea lui. Prin Isus, cuvântul lui Dumnezeu a prins trup. Toate s-au făcut de tatăl prin cuvântul său. Prin Naşterea Domnului primim bucuria. Naşterea Domnului aduce un dialog între cer şi pământ, îngerii se amestecă cu oamenii şi primesc misiunea de a fi slujitorii oamenilor. Crăciunul este sărbătoarea bucuriei, a darurilor părintelui ceresc, cel care l-a trimis pe fiul său, sus, să se nască. Ce care a coborât din cer ş a venit să ne suie la cer. Ne pregătim să devenim fii ai lui Dumnezeu. Prin naşterea, moartea şi învierea lui Isus sunt răscumpărate păcatele noastre”, a spus Arhiepiscopul Tomisului. A doua zi de Crăciun, creştinii prăznuiesc Soborul Maicii Domnului. „Maica Domnului a devenit mama lui Isus şi mama celor care îl recunosc pe Isus Hristos. Soborul este alcătuit din toţi sfinţii, strămoşii, patriarhii, proroci”, a mai spus ÎPS Teodosie. A treia zi de Crăciun îl prăznuim pe Sfântul Ştefan, întâiul mucenic şi arhidiacon. „Îl avem apoi pe Sfântul Vasile şi Anul Nou. La începutul anului civil îl avem străjer pe Sfântul Vasile cel Mare. Sfântul Vasile a arătat o dragoste mare şi inegalabilă faţă de aproape. A ajut grijă şi a întors la credinţă pe toţi cei din Parohia sa”, a mai povestit ierarhul Tomisului.
 
Urări de sănătate şi credinţă
 
„Urăm tuturor sănătate, bucurii, înţelepciune, spor în în tot ceea ce faceţi. Să fiţi mai buni şi mai râvnitori în fiinţa de a fi creştini”, le-a transmis Arhiepiscopul Tomisului constănţenilor.
 
Anul 2013, an bun pentru Arhiepiscopia Tomisului
 
În judeţul Constanţa sunt 32 de mănăstiri şi peste 350 de biserici în Constanţa, dintre care 100 au fost construite de când ÎPS Teodosie a venit în Dobrogea. De asemenea, Arhiepiscopul Tomisului are în plan construirea unor aşezăminte sociale şi medicale. „La Mănăstirea Sfânta Elena din Costineşti va fi înfiinţată o Clinică pentru recuperare cardiovasculară. În acest sens a fost înfiinţat un SRL, al cărui asociat unic este maica stareţă. Societatea a fost înfiinţată pentru a putea accesa fonduri europene”, ne-a dezvăluit ÎPS Teodosie.
 
Acţiuni caritabile înainte de Sfânta sărbătoare
 
Credincioşii parohiei Sfântul Nectarie din Constanţa, împreună cu 40 de elevi ai Şcolii nr. 40, i-au colindat, miercuri, pe bătrânii de la azilul din Poarta Albă. De asemenea, l-au oferit pachete cu alimente şi dulciuri.
Tot parohia Sfântul Nectarie a oferit pachete cu alimente şi îmbrăcăminte pentru 22 de familii nevoiaşe. Joi, un grup de elevi ai Şcolii nr. 33 din Constanţa i-au colindat pe cei 83 de copii care beneficiază de serviciile cantinei sociale din incinta parohiei Cumpăna II. Credincioşii parohiei „Sf. Mina” din Constanţa, alături de preoţii slujitori, au împărţit daruri copiilor de la Centrul Social „Cristina”. Duminică, la finalul Sfintei Liturghii, biserica „Sf. Mina” va primi colindători. Peste 100 de copii din diferite centre sociale, beneficiari ai caravanei, vin să-i colinde pe cei care le-au adus alinare sufletească pentru o clipă, iar efortul lor va fi răsplătit cu daruri oferite de acelaşi Moş Crăciun. Daruri au primit şi copii din localitatea Râmnicul de Jos de la măicuţele de la Mănăstirea Colilia. Nu au fost uitaţi nici copii din centrul „Fair Play”. Astăzi, reprezentanţii parohiei „Adormirea Maicii Domnului II” şi cei ai Departamentului Social din cadrul Arhiepiscopiei Tomisului vor oferi cadouri copiilor din centrul social „Fair Play”. La eveniment este aşteptat să participe şi IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii