Locul I i-a revenit Şcolii „B. P. Hasdeu”, iar locul II Şcolii „Aurel Vlaicu” Festivitatea de premiere a concursului „Apa este viaţă!”, organizat de RAJA (galerie foto)
Locul I i-a revenit Şcolii „B. P. Hasdeu”, iar locul II Şcolii „Aurel Vlaicu”: Festivitatea de premiere
22 Mar, 2014 00:00
ZIUA de Constanta
3034
Marime text

Ca în fiecare an, SC RAJA SA Constanţa sărbătoreşte ziua de 22 martie alături de copiii constănţeni, având ca principal obiectiv conştientizarea generaţiei asupra rolului apei pentru viitorul omenirii şi promovarea valenţelor educative în spiritul responsabilităţii faţă de mediu şi resursele sale. În cadrul acţiunilor dedicate Zilei Mondiale a Apei de anul acesta, SC RAJA SA, împreună cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa, a organizat Concursul de pictură, desen şi grafică „Apa este viaţă!”. Acesta s-a adresat tuturor elevilor claselor I-IV din şcolile constănţene. La nivelul fiecărei unităţi şcolare au fost selectate câte 10 lucrări, care au intrat în concurs. Comisa de jurizare, formată din reprezentanţi ai SC RAJA SA şi ai corpului didactic al Inspectoratului Şcolar Judeţean specializaţi în arte vizuale, au evaluat 300 de lucrări primite şi au decis câştigătorii.
Sărbătorită pentru prima dată în 1993
În fiecare an, ţările din toată lumea îşi reunesc eforturile pentru a aminti oamenilor acestei planete importanţa şi ponderea pe care o are apa în viaţa fiecăruia. În 1993, Adunarea Generală a Naţiunilor Unite a desemnat pentru prima dată ziua de 22 martie ca Zi Mondială a Apei, iar de atunci Organizaţia Naţiunilor Unite stabileşte anual o temă ce evidenţiază probleme specifice referitoare la apa potabilă, în jurul căreia se desfăşoară acţiunile programate. Prin tema de anul acesta, „Apa şi energia”, se trage un semnal de alarmă asupra creşterii consumului de apă şi de energie, componente de bază ale vieţii, creşterii economice şi progresului uman. Totodată, se evidenţiază interdependenţa celor două resurse: producţia de energie şi distribuţia acesteia necesită utilizarea resurselor de apă, şi viceversa, aproximativ 8% din producţia de energie globală este utilizată pentru pomparea, tratarea şi transportul apei către consumatori, iar la final, pentru epurarea ei.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii