Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:27 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Discuţii aprinse şi reproşuri De ce s-a amânat alegea noii conduceri a BNS Constanţa? (galerie foto)

ro

11 Dec, 2013 00:00 2593 Marime text
Sindicaliştii din cadrul Blocului Naţional Sindical, filiala Constanţa, şi adunat, ieri, pentru a-şi alege noul preşedinte, după pensionarea lui Vasile Oţelea. Printre cei prezenţi s-a aflat şi preşedintele BNS Dumitru Costin.

După ce tot ieri a fost prezentat raportul Consiliului de Coordonare pentru perioada 2008 – 2013 şi a fost efectuată descărcarea de gestiune, cei 34 de delegaţi cu drept de vor şi conducerea BNS, filiala Constanţa au decis amânarea alegerilor pentru luna februarie 2014. „Motivul pentru care au fost amânate alegerile este că mai multe sindicate nu au depus documentaţia de afiliere la Filiala Constanţa. Noi am amânat alegerile pentru a le da posibilitatea să devină membre ale BNS”, a explicat Costel Oţelea. Astfel, până la organizarea noilor alegeri, conducerea Filialei BNS Constanţa va avea aceeaşi componenţă: preşedintele Vasile Oţelea şi cei trei vicepreşedinţi: Dede Perodin, preşedintele Sindicatului Şantierului Naval Constanţa (SNC), Gino Roiu, liderul Sindicatului Aeroportului Constanţa, şi Ibram Temur, fost lider al Sindicatul Regiei Autonome de Transport în Comun (RATC). Secretarul general al organizaţiei locale este liderul Sindicatului Poşta Constanţa, Florin Gheorghiu.

Şedinţa de ieri a reprezentanţilor Blocului Naţional Sindical, filiala Constanţa s-au lăsat cu scântei.  Unii membri de sindicat au acuzat conducerea de management prost, motiv pentru care din Federaţia Naţională a Sindicatelor Portuare au plecat peste 1.000 de oameni, care s-au înscris în Confederaţia Sindicală Cartel Alfa, filiala locală. Mai mult, în luna august a acestui an, 23 de sindicalişti de la organizaţiile portuare au solicitat de la Centru un control al reprezentanţilor BNS, pe motiv că la Constanţa sunt mai multe nereguli. În urma unui audit făcut de BNS Bucureşti în luna septembrie, nu au fost descoperite nereguli. „Peştele de la cap se împute, domnule Costin! Abia reuşim să ne adunăm 10.000 de persoane la Bucureşti, pentru proteste, stăm 30 de minute şi gata. Venim la Constanţa şi facem critică. De ce să stăm în filială? Doar ca să plătim cotizaţii?!”, a declarat Marin Coste, membru al sindicatului RATC Constanţa.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii