Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:54 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Președintele BNS, despre transferul contribuţiilor sociale ”Vom sesiza Avocatul Poporului”

ro

08 Nov, 2017 20:15 2090 Marime text
Liderul Blocului Național Sindical (BNS), Dumitru Costin, a declarat miercuri seară, la Constanța, unde a participat la un miting de protest organizat pe platoul Prefecturii, că organizația sa va sesiza Avocatul Poporului în legătură cu actul normativa adoptat de Guvern privind transferul contribuțiilor sociale de la angajator la angajat, având în vedere că sunt încălcate "brutal" prevederi din Constituție, relatează România TV.

"Vom ataca acest act normativ. Reprezentanții BNS au respins decizia Guvernului de a muta contribuțiile de la angajator la angajat. Nu oprim bătălia. Ceea ce au făcut astăzi este un gest de mare nedreptate. În momentul încare au publicat în Monitorul Oficial acest normativ, ordonanța, avem suficient de multe argumente juridice și tehnice întrucât ordonanța lor încalcă brutal prevederi din Constituția României, le veți vedea pe toate săptămâna viitoare în momentul în care vom sesiza Avocatul Poporului astfel încât acesta să intervină la Curtea Constituțională. Pe ordonanță nu putem să acționăm noi direct. Vom ataca acest act normativ și acele articole care încalcă Constituția și încalcă drepturile lucrătorilor din România vor trebui să fie anulate și să revină asupra lor, deci nu oprim bătălia", a afirmat președintele BNS.

"Din ianuarie fiecare angajat va vedea că 45% din salariul său brut se va duce la contribuții. Am atras atenția că programul de guvernare conține o ticăloșie. Ei au anunțat că va apărea această taxă de solidaritate. Angajatorii trebuie să mute contribuțiile către angajați. Dar la privat, angajatorii pot să aleagă să nu o facă. Impactul devastator va veni după 1 ianuarie. BNS va continua acțiunile de protest! Încurajăm pe toți românii să ni se alăture. Ordonanța lor încalcă brutal prevederile din Constituția României. Din păcate, unii lideri de sindicat au ales să pupe mâna guvernanților. În anul 2010, noi am fost în stradă ca să apărăm salariile. Din 2011, odată cu asumarea răspunderii de către cabinetul Boc, s-a blocat orice drept legal al lucrătorului român de a face grevă. Am venit la Constanța să fiu alături de oameni și, din păcate, avem semnale că mulți sindicaliști nu sunt lăsați să iasă la proteste", a mai declarat Dumitru Costin.


Citește și: Imagini de la eveniment Miting în fața Prefecturii din Constanța. Membrii BNS, nemulțumiți de soarta salariilor (galerie foto+video)
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii