Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:54 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Decizia o vor lua consilierii locali RADET Constanţa a solicitat scutirea de la plata impozitelor şi a taxelor pentru anul 2014

ro

07 Apr, 2014 00:00 1492 Marime text
Consilierii locali, care se vor întruni în şedinţă ordinară în cursul zilei de azi, vor analiza şi proiectul de hotărâre privind acordarea unor facilităţi fiscale Regiei Autonome de Distribuţie a Energiei Termice Constanţa cu privire la plata obligaţiilor fiscale aferente anului 2014.
 
„La data de 16.12.2013, prin cererea înregistrată sub numărul S 97782 / 2013, Regia Autonomă de Distribuire a Energiei Termice Constanţa a solicitat Serviciului Public de Impozite, Taxe şi alte Venituri ale Bugetului Local scutirea de la plata impozitelor şi taxelor datorate bugetului local pentru anul 2014. Acordarea unei astfel de facilităţi fiscale nu are un impact anticoncurenţial, datorită faptului că vorbim despre un singur furnizor pentru acest tip de servicii pe raza administrativ-teritorială a municipiului Constanţa. Obligaţiile fiscale ale RADET către bugetul local al Municipiului Constanţa pentru anul 2014 cu titlul de impozite şi taxe locale sunt în cuantum de 796.787 lei, reprezentând 781.856 lei impozit pe clădirile care au destinaţia de puncte termice, sediu social, casierii pentru colectarea încasărilor şi atelierul de reparaţii, 425 lei taxă pe teren aferent clădirilor deţinute, 1.472 lei impozit pe mijloacele de transport de peste 12 tone, 12.834 lei impozit pe mijloacele de transport sub 12 tone, 200 lei impozit pe vehicule înregistrate.

În luna martie 2013, a fost semnat memorandumul privind realizarea serviciilor publice de alimentare cu energie termică prin sistemul de alimentare centralizat pentru municipiul Bucureşti şi Constanţa, ce are drept scop crearea unui sistem integrat prin preluarea în administraţia autorităţii publice locale a sucursalei Elcen (CET Constanţa) şi reorganizarea RADET, astfel încât să poată fi furnizate servicii de calitate către populaţie. Această preluare şi implicit procesul ce va urma în vederea implementării noului sistem vor genera o serie de cheltuieli, în primul rând pentru acoperirea obligaţiilor ELCEN, cât şi pentru prestarea serviciului în mod continuu. Pentru a se evita îngreunarea procesului de reorganizare şi având în vedere interesul general pentru implementarea cu succes a acestui sistem integral, autoritatea publică locală poate acorda facilităţi fiscale în sensul scutirii de la plata obligaţiilor fiscale datorate către bugetul de stat. Având în vedere dispoziţiile legale invocate, precum şi cele expuse, propun spre aprobare proiectul de hotărâre privind acordarea unor facilităţi fiscale pentru RADET Constanţa referitoare la plata obligaţiilor fiscale aferente anului 2014“, se arată în memoriul prezentat de directorul general al SPIT Constanţa, Virginia Uzun.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii