Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:37 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cişmele furate şi un şantier care nu se mai termică Dezastru în parcul de lângă Casa de Cultură (galerie foto)

ro

31 May, 2013 00:00 2380 Marime text
Parcul de la Casa de Cultură a Sindicatelor din Constanţa, în fiecare seară, răsună de glasurile copiilor ieşiţi la plimbare. Unii bat mingea, unii  se plimbă cu bicicleta sau trotineta, iar cei mai mari stau la o bârfă aşezaţi pe marginea fântânii arteziene din mijlocul parcului.

Doar că fântâna nu funcţionează, lucru deja obişnuit în municipiul Constanţa (vezi fântâna din parcul de la Spitalul Judeţean de Urgenţă şi cea din parcul din faţa Teatrului de Operă şi Balet). Vopsea scorojită, mizerie şi apă împuţită, gunoaie şi pet-uri – toate se găsesc în fântâna arteziană, pe lângă care se plimbă părinţii cu copii mici în cărucioare. Vara trecută, în acest parc funcţionau două cişmele, din care îţi puteai potoli setea.

Acum a rămas doar una. Cealaltă a fost furată, iar autoritatea publică locală nu se grăbeşte să o înlocuiască. Şi aici, aspersoarele sunt doar de decor, iar iarba şi florile s-au uscat demult. Mai mult, din gardul care împrejmuieşte şantierul viitoarei Catedrale Sfânta Treime este degradat, iar câinii care fac de pază se plimbă printre copii şi bătrâni.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii