Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:50 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Buruieni de doi metri, gropi de jumătate de metru şi un lac împuţit Cine redă constănţenilor frumuseţea Parcului Tăbăcărie? (galerie foto)

ro

28 May, 2013 00:00 2920 Marime text
Unul dintre cele mai mari şi mai frumoase parcuri din municipiul Constanţa este Parcul Tăbăcărie. De altfel, acest lucru îl confirmă şi sondajul postat pe pagina de internet a cotidianului ZIUA de Constanţa.

Odată cu venirea primăverii şi până toamna târziu, parcul se umple de copii, tineri, bătrâni, care aleg să petreacă ore bune în sânul naturii. Doar că la o privire mai atentă observi că parcul ascunde multe „taine”, de care administraţia locală se face că nu ştie. Dar să o luăm pe rând. Iarba din parc a ajuns deja la brâu şi dacă ai ieşit la plimbare cu un copil mai mic rişti să-l pierzi prin desişurile demne de pădurile africane. Pe alocuri, iarba a fost cosită şi abandonată grămăjoare - grămăjoare chiar malul lacului Tăbăcărie începând să degajeze un miros greu de suportat. Şi dacă vorbim de lac, şi acesta este neglijat de mai marii municipiului. Mătasea broaştei încet, dar sigur, vă câştiga bătălia şi, peste ani, vom vorbi de mlaştina din mijlocul parcului şi nu de lac. Pe lângă mătasea broaştei, pet-urile, sticlele şi alte gunoaie plutesc la întâmplare în apele lacului. La acestea se adaugă, malurile de beton care împrejmuiesc lacul Tăbăcărie şi care fiind măcinate de timp, au început să se prăbuşească, iar cei care preferă să iasă la o plimbare la ceas de seară riscă să cadă în apă.

Podul suspendat scârţâie ameninţător

Pe lacul Tăbăcărie există şi o insulă mică pe care poţi ajunge dacă traversezi podul suspendat. Dar surpriză: o bucată de balustradă de circa 12-13 metri, în zona situată deasupra apei, lipseşte de parcă nici nu a fost vreodată, iar bucăţi de scândură din pod au fost smulse nemilos de o mână rea, încât poţi să admiri apa, în care mai poţi şi să cazi fără a depune prea mult efort. Dar lipsurile nu se opresc aici: pe sub pod, barele de oţel pentru siguranţă sunt rupte, fapt ce pune în pericol viaţa celor care se aventurează pe el. Mai mult, atunci când totuşi încerci să urci pe pod, acesta se clatină ameţitor, scârţâind din toate măruntaiele, încât îţi taie pofta să te mai plimbi pe aici.

Gunoaiele nu lipsesc din peisaj

Coşurile pentru gunoi sunt o raritate în parcul Tăbăcărie, iar cele care există sunt golite odată la trei-patru zile. Într-o aşa situaţie constănţenii aruncă gunoiul pe unde apucă. Şi uite-aşa, din păcate, ne plimbăm cu copiii de mână printre grămezi de gunoaie. Ieri, am găsit şi locul unde o mână binevoitoare a adunat toate coşurile de gunoi. Păcat însă că nimeni din primăria Constanţa nu are grijă de frumosul parc din municipiul Constanţa.

Bănci de odihnă rupte

Aleile din parcul preferat de majoritatea locuitorilor  municipiului Constanţa sunt crăpate şi cu gropi. Iarba care a crescut printre dale este şi înaltă, şi uscată, încât cu greu
poţi înainta prin ea. O altă durere a constănţenilor sunt băncile de odihnă, care au fost vandalizate, însă nimeni nu ştie de către cine. Gardienii care primesc salarii din banii publici se bronzează la soarele dogoritor al verii fără a mişca un deget pentru bunăstarea parcului Tăbăcărie.

În ediţia de mâine vom prezenta un alt minunat parc al Constanţei. Până atunci aşteptăm şi opiniile dumneavoastră pe această temă.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Zuzu 28 May, 2013 08:59 Pai cum sa se ocupe de un lucru care incet incet va fi distrus?! Zona parcului va disparea si vor aparea noi constructii. Ce credeti, ca veti mai putea respira aer in acest oras? Doar in dughenele lor si in mall-uri, in rest betoane, praf si gaz de esapament vor pluti in atmosfera.