Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:15 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Averea preotului Valeriu Roman Două terenuri, două maşini şi un apartament în Galaţi (documente)

ro

03 Feb, 2013 22:39 8232 Marime text
valeriu-roman.jpgSlujitorul Domnului, Valeriu Roman, cel care în seara de joi, 31 ianuarie, a provocat un accident în lanţ pe bulevardul 1 Mai din Constanţa, deţine terenuri, un apartament şi două autoturisme.

Potrivit unei declaraţii de avere, completată în anul 2008 şi postată pe site-ul Agenţiei Naţionale pentru Integritate, slujitorul Domnului deţine împreună cu soţia sa două terenuri intravilane de 900, respectiv 753 mp, situate în Techirghiol şi Tuzla. Printre proprietăţile preotului se numără şi un apartament de 62 mp, situat în municipiul Galaţi. În garaj, acesta deţine două automobile: un Audi A4, fabricat în 2003, şi un Ford Fiesta, fabricat în 2004.

valeriu_roman_preot.jpgValeriu Roman a omis însă să completeze şi veniturile pe care le realizase în anul fiscal precedent, atât la Arhiepiscopia Tomisului, cât şi la Universitatea Ovidus, unde este lector universitar la Facultatea de Teologie. Din declaraţia de avere a soţiei - Loana Roman, care este inspector principal, clasa I, la Administraţia Finanţelor Publice Eforie, completată în anul 2009, aflăm că cei doi soţi au deschis în anul 2008 un cont bancar, în care au depus suma de 10.000 de euro. În anul 2008, Loana Roman a realizat venituri de 10.976 lei, iar soţul său - Valeriu Roman, - suma de 11.308 lei de la Arhiepiscopia Tomisului.

Reamintim că părintele, care slujeşte la Biserica Sfântul Mucenic Mina din Parcul Tăbăcarie, urcase băut la volan, a intrat pe contrasens în dreptul Centrului de Scafandri şi a lovit două maşini, care se deplasau regulamentar. Din impact, a ricoşat în a treia maşină, care era parcată pe marginea bulevardului. Apoi s-a răsturnat. Medicii Serviciului Judeţean de Medicină Legală Constanţa au stabilit alcoolemia din sângele părintelui: 2,45 grame/mie alcool pur. Imediat, după producerea accidentului, Valeriu Roman, care era şi consilierul cultural al Arhiepiscopiei Tomisului, a fost demis atât din

calitatea de preot slujitor, cât şi din funcţia de consilier cultural pe care o avea în cadrul Arhiepiscopiei.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Partizanu 04 Feb, 2013 06:08 Sa nu credeti ca averea a facuto din pomelnice si parastase ci acolo la catedra unde se aduna cuibul de viespii.