Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:23 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Au început negocierile Ce spune Adrian Mihălcioiu despre constănţeanul răpit de piraţi

ro

25 Feb, 2013 22:41 2980 Marime text
marinariAdrian_Mihalcioiu_003.jpgNavigatorul constănţean, care a fost răpit pe 7 februarie, alături de alţi doi colegi, de pe nava-cargo MV Esther este în viaţă.

„Răpitorii au luat săptămâna trecută legătura cu compania Carisbrooke Shipping Ltd. Nu au cerut încă bani, dar important este că au început negocierile. Armatorii au avut ocazia să vorbească cu cei trei navigatori, care au anunţat că starea lor de sănătate este bună", a declarat liderul Sindicatului Liber al Navigatorilor, Adrian Mihălcioiu. Reamintim că pe 7 februarie, piraţii somalezi au atacat nava-cargo sub pavilion britanic în largul Nigeriei, la frontiera cu Camerun şi la 136 de kilometri de coastă. „Este o situaţie extrem de gravă, fiind pentru prima dată când se întâmplă aşa ceva, în Vestul Africii.

marinaripirati_somalezi.jpgDe obicei, piraţii veneau la bordul navei, furau şi plecau. Sau ţineau marinarii ostatici la bordul navei. Acum este îngrijorător ce s-a întâmplat", a mai spus Adrian Mihălcioiu. Piraţii au luat ostatici primii trei marinari - ca funcţie - de pe navă. Românul este şef mecanic, iar cei doi ruşi sunt comandantul şi secundul. Răpitorii nu şi-au formulat deocamdată pretenţiile de răscumpărare pe care să le transmită companiei engleze. Trei marinari, doi ruşi şi un român, au fost răpiţi de piraţi în largul Nigeriei, într-un atac asupra unei nave-cargo care circula sub pavilion britanic. Navigatorul român este din Constanţa şi are 55 de ani. Compania de navigaţie Carisbrooke Shipping Ltd. a anunţat că nava-cargo construită în 2008, MV Esther, sub pavilion britanic, a fost atacată de piraţi în timp ce se afla în apele internaţionale în sudul Golfului Guineii. După ce au jefuit personalul, piraţii au părăsit nava luând ostatici trei membri ai echipajului. Ceilalţi membri ai echipajului, care se află în continuare la bordul navei-cargo, sunt în siguranţă şi într-o stare bună. Toţi cei nouă au cetăţenie filipineză.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii