Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:53 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

INSP Trei persoane au murit din cauza gripei. Se menține tendința de extindere în Constanța

ro

26 Jan, 2017 22:26 3466 Marime text
Trei persoane au murit din cauza gripei în perioada 16 - 22 ianuarie, informează Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Național de Sănătate Publică.

Numărul total de decese din cauza gripei a ajuns la 12 (opt femei și patru bărbați).

„Au fost înregistrate trei decese noi la cazuri de SARI confirmate cu virus gripal, toate cu tipul A, subtip H3N2. Numărul total de decese la cazuri confirmate cu virus gripal este 12, din care 11 cu tipul A subtip H3N2 și unul cu tipul A nesubtipat", precizează INSP.

În cazul a 11 persoane decedate au existat condiții medicale pre-existente.

INSP precizează că niciuna dintre persoanele decedate nu fusese vaccinată.

„Morbiditatea prin infecții respiratorii acute a fost mai scăzută comparativ cu cea înregistrată în săptămâna precedentă și s-a încadrat în intervalul așteptat. Activitatea gripală a evoluat cu intensitate medie, menținându-se tendința de extindere regională în zona de sud-est (București, Constanța, Olt, Dâmbovița), zona de nord-est (Iași, Suceava, Botoșani, Neamț), cu răspândire locală (Alba, Bihor, Cluj, Brașov, Sibiu) și cazuri sporadice în unele județe", arată sursa citată.

La nivel național, numărul total de cazuri de infecții respiratorii acute (gripă clinică, infecții acute de căi respiratorii superioare și pneumonii) a fost de 82.446, cu 4,4% mai mare comparativ cu cel înregistrat în aceeași săptămână a sezonului precedent (78.945) și cu 15,1% mai mic comparativ cu cel întregistrat în săptămâna anterioară (101.626).

Până la data de 22 ianuarie au fost vaccinate antigripal 477.662 de persoane din grupele la risc, cu vaccin distribuit de Ministerul Sănătății.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii