Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:17 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ovidiu Raeţchi îi cere lui Liviu Dragnea să se retragă din viaţa politică

ro

23 Jan, 2017 12:21 2847 Marime text
Deputatul PNL Ovidiu Raeţchi a transmis o scrisoare deschisă presedintelui PSD, Liviu Dragnea, în care îi cere acestuia să se retragă din viaţa politică, ca urmare a depunerii proiectelor de ordonanţă de urgenţă privind graţierea simodificarea Codurilor Penale.
 

„Domnule preşedinte al PSD, Liviu Dragnea,
Eforturile pe care le depuneţi pentru a fenta legea şi pentru a deveni premier aduc mari prejudicii României. La doar câteva zile de la preluarea guvernării, partidul pe care îl conduceţi a scos din sertar două proiecte de ordonanţă de urgentă pentru graţierea unor pedepse şi de modificare a Codului Penal care – în mod convenabil - v-ar fi scăpat imediat de problemele cu legea. Odată eliminate aceste obstacole de natură legală, obiectivul dumneavoastră final – ocuparea funcţiei de prim-ministru al României – ar fi devenit un deziderat fezabil. Mai întâi, unul dintre proiectele de ordonanţă conţine graţierea pedepselor – inclusiv cele cu suspendare – de până la 5 ani de închisoare. Cu alte cuvinte, condamnarea la doi ani cu suspendaredin dosarul „Referendumul” ar fi devenit istorie. Apoi, cel de-al doilea proiect de ordonanţă v-ar fi scăpat de grijile dosarului în care sunteţi judecat pentru instigare la abuz în serviciu. Potrivit acestuia, infracţiunea de abuz în serviciu se pedepseşte penal doar dacă existaun prejudiciu minim de 200.000 de lei. În mod convenabil pentru dumneavoastră, prejudiciul din dosarul deturnării de fonduri pentru copiii săraci dinTeleorman este de 108.000 de lei, stare de fapt care v-ar fi scăpat în modautomat de această acuzaţie.
 
Pe cale de consecinţă, având în vedere că prima condamnare dindosarul „Referendumul” v-a costatfunctia de premier, aţi fi putut spera la fotoliul de la Palatul Victoria. Dar elaborarea iresponsabilă şi sfidătoare a celor două proiecte de ordonanţă, precum şi consecinţele lor- de pildă, ordonanţa graţierii stipulează şi înjumătăţirea pedepselor pentru pedofili sau violatori - vă obligă la un gest de decentă. Este evident că scopul final al celor două proiecte de ordonanţă a fost facilitarea obtinerii functiei de premier de către dumneavoastră. Nu puteţi arunca în aer o ţară întreagă din cauza ambiţiilor politice de a deveni prim-ministru şi, de aceea, vă sugerez să luaţi în calcul retragerea din fruntea PSD şi renunţarea la viaţa politică.
 
Jocul iresponsabil şi periculos de care aţi dat dovadă atunci când aţi decis că guvernul condus de Sorin Grindeanu să adopte cele două proiecte de ordonanţă de urgenţă este fără precedent. Doar intervenţia preşedintelui Klaus Iohannis, răspunsul prompt şi ferm al societăţii civile şi protestele de strada au împiedicat adoptarea acestor acte normative. Şi doar prin recunoaşterea faptului că aţi comis, în mod voit, o eroare majoră şi că vă veţi retrage din viaţa politică puteţi îndrepta răul făcut şi puteţi spera la o reabilitare parţială aimaginii dumneavoastră.

Ovidiu Alexandru Raetchi”, este mesajul transmis.

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii