Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:39 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Efectele destrămării USL Senatorul Puiu Haşotti, de la entuziasm maxim la regrete. „Multe şi sincere”

ro

01 Mar, 2014 00:00 1660 Marime text
Destrămarea USL, prefigurată de multă vreme, dar concretizată târziu, a născut un val de regrete în rândul unora dintre liberali. Este vorba despre aceia care, iată, nu se dau duşi de pe funcţiile pe care le-au ocupat pe criterii exclusiv politice. Fiindcă deşi cei mai mulţi invocă, sus şi tare, faptul că au ocupat posturile respective în urma concursurilor susţinute, realitatea este aceea că, dacă PNL nu s-ar fi aflat la guvernare, ei nici nu ar visat la respectivele fotolii.

Regrete se înregistrează însă şi în rândul liderilor PNL. Cei care, nu demult, se declarau extrem de încântaţi de funcţionarea USL, au sfârşit prin a critica dur uniunea şi, nu mai departe de zilele trecute, prin a regreta ruperea acestea. Este cazul parlamentarului constănţean Puiu Haşotti, liderul senatorilor liberali. Încă de la începutul formării USL, Haşotti a avut numeroase declaraţii pro uniune. Lucru care nu a fost de mirare, date fiind bunele sale relaţii cu PSD la Constanţa. Chiar dacă social democraţii nu au respectat protocolul USL la Constanţa - de vreme ce PNL nu a avut nici vicepreşedinte în Consiliul Judeţean Constanţa, nici city manager, aşa cum i s-a promis -, senatorul Colegiului 1 nu s-a grăbit să-i critice. Într-o conferinţă din martie 2013, parlamentarul constănţean s-a rezumat la a declara, pe marginea acestui aspect, „asta-i viaţa”.

În luna octombrie a anului trecut, acelaşi senator declara, pentru cotidianul ZIUA de Constanţa, că „PNL nu se sperie de PSD”. „PNL nu se sperie de PSD. Şi nici PSD de PNL. Avem nevoie unii de alţii”, spunea parlamentarul constănţean. Declaraţia era făcută în contextul în care atmosfera din USL devenise deja foarte tensionată din cauza divergenţelor de opinie pe marginea alegerii primarilor în două tururi de scrutin şi a regionalizării.
La începutul acestei săptămâni, Puiu Haşotti explica: „Suntem daţi afară de la guvernare”. Marţi, însă, înainte de Delegaţia Permanentă a PNL, Haşotti mărturisea că regretă „sincer şi mult de tot” faptul că USL se destramă.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii