Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:45 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Mă mândresc cu el” Gică Hagi este astăzi în Italia, sărbătorindu-l pe fiul său, Ianis, care împlineşte 18 ani

ro

22 Oct, 2016 00:00 19225 Marime text

Mijlocaşul constănţean Ianis Hagi, fiul lui Gică Hagi, împlineşte astăzi 18 ani, iar la acest eveniment îl va avea alături, în Italia, şi pe tatăl său, care aseară a stat pe banca FC Viitorul, la meciul cu CFR Cluj de la Ovidiu
  
Ianis a fost transferat în această vară de formaţia italiană Fiorentina. Tânărul jucător încă nu a debutat în Serie A, dar s-a aflat pe banca de rezerve a Fiorentinei. Pentru a avea jocuri în picioare, Ianis a fost detaşat în mai multe meciuri la echipa de tineret a clubului său, pentru care a şi marcat.
 
„În momentul de faţă, obiectivul lui e să se adapteze la fotbalul italian, la ritmul şi intensitatea de acolo. A făcut o schimbare enorm de mare, din prima ligă a România într-un campionat în primele cinci din Europa. E Serie A, nu echipa a doua a Fiorentinei, chiar dacă el mai joacă acolo. Ianis e într-un proces de adaptare, împlineşte abia 18 ani. Mă duc să-l văd, s-a potrivit, că jucăm vineri (n.r. aseară) cu CFR, iar sâmbătă voi fi în Italia“, a declarat Hagi, manager tehnic la FC Viitorul.

„El merge pe drumul lui”


„Regele“ spune că, la fotbal, cel mai important e să ai plăcere de a juca, să-ţi doreşti să joci, iar Ianis se încadrează în acest tipar. „A făcut un pas important, pe care şi l-a dorit, nu eu l-am dus la Fiorentina. Eu întotdeauna fac după ce îl întreb pe el. A simţit că poate. E pe drumul foarte bun. Va veni şi debutul la prima echipă. Întâi, trebuie să-şi câştige respectul şi să joace. A ratat un penalty la tineret, dar orice fotbalist ratează. A jucat însă bine. Am vorbit cu el şi era mulţumit că a avut un randament foarte bun. Toată lumea e super-mulţumită de el acum, la nivelul la care se află momentan. N-are presiune acum, dar va veni şi ea, atunci când va mai creşte şi va fi competitiv la nivelul intensităţii campionatului italian. Dar tot ce se întâmplă cu el în Italia e logic. Când va veni şi partea cealaltă, în România, vom vedea. Deocamdată, săracul, n-a avut nicio promovare. N-a fost aşa de bun încât să o aibă. Au avut alţii. Dar nu contează. El merge pe drumul lui. Munceşte, îşi face datoria. Eu i-am transmis un singur lucru: să aibă plăcerea de a juca fotbal. Oriunde se află: şi pe stradă, şi pe covor, şi în casă. Să nu-i dispară niciodată această plăcere. Să-şi dorească să joace fotbal. Iar el are această plăcere“, a arătat Hagi.

„Dacă are 10 pe spate, taică-său poate să stea liniştit“

Ianis a fost lăudat de foste glorii ale fotbalului românesc, iar Gică Hagi spune că el, la vârsta fiului său, nu a avut realizările acestuia.
 
„La ce nivel se va ridica şi când va ajunge la echipa naţională nu depinde de mine, ci de el. Dar e talentat. Cred că toată lumea e conştientă că e unul dintre copiii foarte buni ai României. Sperăm ca pe viitor toţi aceştia să formeze o echipă naţională şi să ne depăşească performanţele. Iar dacă el are 10 pe spate, taică-său poate să stea liniştit. Dacă Piţurcă a zis că Ianis e mai talentat ca mine, întrebaţi-l şi pe Ilie Balaci, să vedeţi ce zice şi el. Ianis nu-i un pariu, am procedat cum a procedat şi Lucescu cu mine. Ianis are performanţe mai mari ca mine când eram de vârsta lui. El a fost căpitan de la 14 ani la lotul naţional. Eu am fost puţin la 17 ani, după care Pigulea mi-a luat banderola. Iar apoi nea Mircea mi-a pus-o la 19-20 de ani, la Steaua nu am avut-o, iar la Naţionala mare am primit-o la 26 de ani. Dar asta nu înseamnă că Ianis va face mai mult ca mine. Nu ştiu. Vom vedea“, a punctat „Regele“.

Pasator foarte bun

În jocul celor doi Hagi, la vârsta lui Ianis, sunt însă şi deosebiri. „Eu eram mai egoist când eram tânăr, dădeam goluri multe. Asta i-am spus şi lui, să vadă golul mai mult. Dar el e un foarte bun pasator. Colectiv joacă foarte bine, pentru echipă. Asta cred că s-a văzut şi cât a jucat la noi. Are cultură tactică. Ştie ce înseamnă sisteme, poziţie în teren. Foloseşte ambele laturi, şi dreapta, şi stânga, la fel de bine, ceea ce e un mare avantaj. Eu sunt foarte mulţumit de el, mă mândresc cu el. Are şi un caracter foarte bun. Îi place fotbalul, iar, cu ambiţie, va ajunge sus“, a mai spus Hagi.
 
Sursa foto: Facebook 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • cagemaster 02 Nov, 2016 15:28 Respect !