Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:42 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Iulia Furdea va participa la Miss World 2014 Nepoata antrenorului de rugby Adrian Pllotschi a devenit Miss Austria (galerie foto)

ro

17 Jul, 2014 00:00 4962 Marime text
Familia tehnicianului constănţean Adrian Pllotschi este tare mândră de Iulia Furdea, care a fost desemnată cea mai frumoasă fată din Austria

Tânăra de 19 ani Iulia Furdea, născută în România, a fost desemnată Miss Austria 2014, ţară în care a ajuns pe când avea doar nouă luni. Domnişoara este rudă cu Adrian Pllotschi, antrenor de rugby la Liceul cu Program Sportiv „Nicolae Rotaru“ Constanţa şi fost internaţional al Farului. Mama fetei este nepoata (de frate) a reputatului tehnician, iar cele două familii sunt apropiate, „austriecii“ venind an de an în vacanţă la Constanţa.

În vârstă de 54 de ani şi născut în localitatea constănţeană Mihail Kogălniceanu, Adrian Pllotschi are un frate, Romică, mai mare decât el cu nouă ani şi care locuieşte în Timişoara. Unul dintre copiii lui Romică este Mariana, care s-a stabilit în Austria de mulţi ani. Mariana, căreia rudele îi spun curent Mari, şi soţul ei, Marius Furdea, au două fete, Andrea (13 ani) şi Iulia (19 ani). Cea de-a doua le-a făcut recent o mare bucurie familiei şi tuturor rudelor, atunci când a câştigat concursul Miss Austria 2014! „Suntem mândri de Iulia şi de familia Furdea. Nepoţica noastră s-a făcut remarcată încă de la concursurile locale de Miss. S-a impus şi la fazele pe regiuni, apoi a fost desemnată cea mai frumoasă fată din Austria. Iar succesul a fost unul categoric, fără dubii, Iulia impunându-se la diferenţă mare. A acumulat 90 de puncte, iar cea de-a doua clasată a totalizat 50 de puncte. Acum, cu ocazia acestui răsunător succes, i se deschid alte orizonturi. Va apărea în reclame, a primit cadouri, bani, dar şi o maşină ultimul tip. În plus, va reprezenta Austria la concursul Miss World 2014, care se va desfăşura la Londra, pe 14 decembrie a.c.“, a declarat, încântat, Adrian Pllotschi. „O româncă, şi nu oricare, ci draga noastră nepoată, este Miss Austria. Şi-a învins detaşat colegele. Inteligenţa şi frumuseţea interioară care o caracterizează au făcut diferenţa. Felicitări, Iulia“, a fost mesajul soţiei antrenorului, Şerbana Pllotschi.

„Au răzbit în viaţă prin muncă“

Cele două familii sunt apropiate, iar în ultimii ani, cei din Austria au venit, vară de vară, să-şi petreacă vacanţa la Constanţa. În acest an, nu se ştie dacă vor mai ajunge pe litoral, programul lor putând suferi modificări în urma victoriei Iuliei. „Este meritul lor că au reuşit în viaţă. Sunt nişte persoane speciale, modeste, cu bun simţ, care nu uită de unde au plecat. Spre exemplu, în interviuri, Iulia a pomenit de România şi a spus chiar că are un văr în Franţa, acesta fiind băiatul meu, Traian, care joacă rugby acolo. Mari este croitoreasă la un magazin foarte mare, iar Marius lucrează ca electrician. Au răzbit în viaţă prin muncă. Deşi se află de mulţi ani în Austria, vorbesc în continuare şi limba română. Locuiesc la Asten, un oraş aflat la 25 de kilometri depărtare de Linz“, a mai spus Adrian Pllotschi. „Dragii noştri! O familie deosebită! Nu-i de mirare că Miss Austria e unul dintre membrii ei“, a spus şi Şerbana Pllotschi.    

Alături de Felix Baumgertner

„M-au bucurat nespus reacţiile în urma câştigării titlului de Miss Austria. Familia este foarte mândră de mine. M-au felicitat şi o mulţime de prieteni. A fost o nebunie. Am vorbit mult la telefon cu rudele din România, în special cu bunicii. Îmi place mult activitatea de model, dar visul meu e să fiu prezentatoare. Mă îmbrac atât clasic, cât şi sport, iar când merg în cluburi, dansez mult. Sunt o persoană determinată, veselă şi politicoasă“, a spus Miss Austria 2014, citată de nachrichten.at. Potrivit aceleiaşi surse, Mari Furdea (care şi-a serbat ieri ziua de naştere) a dezvăluit că Iulia este foarte sociabilă. „În orice ţară am merge, după două minute, îşi face o nouă prietenă“, a arătat mama ei. „Am fost sigur că Iulia va câştiga. Am crezut mereu în ea. Toţi au apreciat, pe lângă frumuseţe şi carismă, şi inteligenţa fetei mele. La capitolul frumuseţe o moşteneşte pe mama sa“, a declarat şi tatăl Iuliei. Alegerea tinerei de 19 ani pentru studiile superioare este facultatea de jurnalism şi comunicare de la Viena. La concursul Miss Austria 2014, Iulia apare într-o poză şi alături de Felix Baumgartner, celebrul paraşutist austriac şi jumper Base, primul om care a sărit din stratosferă şi a depăşit viteza sunetului.  

Sursa foto: Facebook (Iulia Furdea), www.miss-austria.at şi www.nachrichten.at  
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii