Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:06 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Liviu Mâner şi Florina Gruia, ambii suspectaţi de evaziune fiscală, au fost condamnaţi

ro

20 Apr, 2017 10:51 2438 Marime text
Liviu Mâner şi Florina Gruia, ambii suspectaţi de evaziune fiscală, au fost condamnaţi, ieri, de Tribunalul Constanţa. Mai mult cei doi au fost obligaţi să achite statului suma de de 2.255.536,92 lei (compus din TVA – 1.224.434,33 lei şi impozit pe profit – 1.031.102,59 lei) la care se adaugă accesoriile respectiv dobânzi şi penalităţi întârziere ce urmează a fi calculate în condiţiile codului de procedură fiscală.
 
În fapt, Tribunalul a decis condamnarea lui Liviu Mâner la o pedeapsă de doi ani şi şase luni de închisoare pentru evaziune fiscală în formă continuată. Bărbatul a mai fost condamnat la o pedeapsă de trei luni de închisoare pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată. Instanţa i-a aplicat inculpatului pedeapsa cea mai grea respectiv doi ani şi şase luni de închisoare.
 
Tot în acest dosar, Florina Gruia a fost condamnată la doi ani şi şase luni de închisoare pentru evaziune fiscală în formă continuată.
 
Tribunalul Constanţa a admis acţiunea civilă şi a dispus obligarea inculpaţilor, în solidar, la plata către partea civilă Statul Român prin ANAF prin Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Galaţi – Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Constanţa la plata sumei totale de 2.255.536,92 lei (compus din TVA – 1.224.434,33 lei şi impozit pe profit – 1.031.102,59 lei) la care se adaugă accesoriile respectiv dobânzi şi penalităţi întârziere ce urmează a fi calculate în condiţiile codului de procedură fiscală.
 
„Dispune instituirea măsurii asigurătorii a sechestrului asupra tuturor bunurilor mobile şi imobile ale celor doi inculpaţi , blocarea conturilor bancare ale celor două persoane şi poprirea sumelor de bani datorate de bănci cu orice titlu, celor doi inculpaţi până la concurenţa prejudiciului datorat“, conform minutei judecătoreşti.
 
Decizia Tribunalului Constanţa nu este definitivă, aceasta putând fi atacată la Curtea de Apel Constanţa.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii