Ziua Dobrogei, 139 ani
14 noiembrie 1878 - 14 noiembrie 2017
06:48 21 11 2017 Citeste un ziar liber! Unde ne gasiti?

Lazăr susține că magistrații au datoria să își apere independența din interior

ro

02 Feb, 2017 19:40 554 Marime text
Magistrații au datoria de a-și apăra independența din interior, a scris astăzi, pe pagina de Facebook a Ministerului Public, procurorul general Augustin Lazăr, în contextul adoptării de către Guvern a actelor normative privind Justiția.

Procurorul general a postat un mesaj pe Facebook în legătură cu apărarea independenței și imparțialității sistemului judiciar.

„În condițiile adoptării de către Guvernul României a unor acte normative care au consecințe directe asupra activității sistemului judiciar, fără a se respecta principiile democratice privind transparența și consultarea actorilor publici implicați, domnul Augustin Lazăr, procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, transmite următorul mesaj public: Este datoria noastră, a magistraților, să apărăm independența și imparțialitatea sistemului judiciar, prin integritate, profesionalism și toleranță zero la corupție. Independența ne-o clădim în interiorul instituției și al profesiei și, tot din interior, ne-o apărăm!", se arată în mesaj.

Sursa foto: adevarul.ro

Ti-a placut articolul?

Comentarii