Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:17 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

După o excursie Spania - România Doi bunici din Constanţa, cercetaţi pentru sustragere internaţională de minori

ro

29 Apr, 2017 00:00 5351 Marime text
Situaţie deosebită pe rolul instanţelor din Constanţa! Doi bunici dintr-o localitate constănţeană fac obiectul unui mandat european de arestare, fiind solicitaţi de autorităţile din Spania pentru că ar fi comis infracţiunea de sustragere internaţională de minori (art. 225 bis din Codul penal spaniol), echivalent în România cu nerespectarea măsurilor privind încredinţarea minorilor.
 
În sarcina celor doi s-a reţinut că, în 2006, au călătorit din Spania în România, împreună cu nepoata lor, fără a fi autorizaţi în acest sens de Direcţia Generală a Protecţiei Copiilor şi Adolescenţilor din Spania, pentru a călători cu minora în România.
 
Conform magistraţilor din Constanţa, în perioada aceea, organismul mai sus precizat desfăşura o cercetare complexă „cu privire la realitatea lor familială“.
 
Libertatea constănţenilor va fi decisă săptămâna viitoare de judecătorii Curţii de Apel Constanţa. Oricare va fi decizia instanţei, aceasta va putea fi atacată la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României.
 
Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, cei doi bunici ar putea primi pedepse de până la cinci ani de detenţie.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii