Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:42 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

DNA nu vrea ca Sandu Nelu Valentin, fost vameş din Agigea, să fie eliberat condiţionat

ro

04 Aug, 2017 00:00 2172 Marime text
Judecătoria Medgidia a dispus eliberarea condiţionată a lui Sandu Nelu Valentin, fost angajat al Biroului Vamal Constanţa Sud - Agigea, condamnat, în 2014, la patru ani de detenţie.
 
„Admite propunerea de liberare condiţionată formulată de Comisia de individualizare a regimului de executare a pedepselor privative de libertate din cadrul Penitenciarului Poarta Albă, jud. Constanţa. Dispune liberarea condiţionată a condamnatului deţinut în Penitenciarul Poarta Albă pentru executarea pedepsei aplicate prin sentinţa penală nr. 198/2013 a Tribunalului Constanţa, mandat nr. 558/2014, dacă nu este reţinut sau arestat în altă cauză“, potrivit minutei judecătoreşti.
 
Decizia a fost atacată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie Constanţa, la Tribunalul Constanţa, urmând ca instanţa să se pronunţe definitiv la data de 11 august.
 
Conform procurorilor Anticorupţie, „în perioada 20 - 23 martie 2012, inculpatul Sandu Nelu Valentin a primit, prin intermediari, de la reprezentantul legal al unei societăţi comerciale cu activitate de import-export, suma de 700 de dolari, pentru ca, în calitatea sa de lucrător vamal în cadrul Biroului Vamal Constanţa Sud - Agigea, să deruleze cu celeritate formalităţile vamale necesare activităţii firmei denunţătorului“.
 
„De asemenea, în mod similar, la data de 2 aprilie 2012, inculpatul Sandu Nelu Valentin a primit de la denunţător, tot prin intermediari, suma de 700 de dolari, în scopul menţionat mai sus, ocazie cu care procurorii au procedat la constatarea infracţiunii flagrante“, se mai arată în informarea celor de la DNA.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii