Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:29 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Decizie luată de DNA în cazul a doi suspecţi de trafic de influenţă. Detalii

ro

26 Apr, 2017 14:35 3840 Marime text
Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Timișoara au dispus efectuarea urmăririi penale şi reţinerea pentru 24 de ore, începând cu data de ieri, a suspecților Țica Anton-Dorel și Mărunţelu Ştefan cu privire la săvârşirea infracţiunii de trafic de influență.
 
În ordonanțele procurorilor se arată că, în cauză, există aspecte din care rezultă suspiciunea rezonabilă ce conturează următoarea stare de fapt: „În perioada februarie – aprilie 2017, suspecţii Ţica Dorel Anton şi Mărunţelu Ştefan, în schimbul unei sume de bani neprecizate, au promis rudei unei persoane trimise în judecată pentru săvârșirea unor fapte de corupție (martor în cauză) că-și vor exercita influenţa asupra magistraţilor, în sensul înlocuirii măsurii preventive şi obţinerii unei condamnări în regim suspensiv de executare față de aceasta din urmă.
 
Costul influenţării judecătorilor urma să fie stabilit ulterior, după înlocuirea măsurii arestării preventive, suspectul Țica Anton-Dorel declarându-se de acord cu suma de 25.000 euro propusă de martor”.
 
Suspecților li s-au adus la cunoştinţă calitatea procesuală şi acuzaţiile, în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală. Cei doi urmează să fie prezentați astăzi la Curtea de Apel Timişoara, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.
 
Efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii