Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:58 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Biroul notarului public Octavian Andrei, în atenţia procurorilor Dănuţ Goldan, condamnat. Mai multe contracte, desfiinţate

ro

17 Jan, 2017 17:39 3530 Marime text
Trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa, Dănuţ Cătălin Goldan a fost condamnat de la trei ani ani de închisoare, pentru înşelăciune în convenţii în formă continuată, pedeapsa urmând a se executa în regim de detenţie.
 
Decizia a fost luată de judecătorul Cristian Lungu, din Judecătoria Constanţa, şi poate fi atacată la Curtea de Apel Constanţa.
 
De menţionat că instanţa i-a aplicat inculpatului Dănuţ Cătălin Goldan pedeapsa accesorie a interzicerii dreptului de a fi director, împuternicit, asociat, administrator, beneficiar real al unor societăţi comerciale sau împuternicit al acestora, în ţară sau în străinătate, pe durata executării pedepsei principale. De asemenea, instanţa i-a interzis lui Goldan dreptul de a fi director, împuternicit, asociat, administrator, beneficiar real al unor societăţi comerciale sau împuternicit al acestora, în ţară sau în străinătate pe o perioadă de 5 ani calculată de la data executării pedepsei închisorii.
 
Judecătorul Cristian Lungu a constatat „comiterea infracţiunii de mărturie mincinoasă (…) de către numita Ioniţă Florina – (..) , la termenul de judecată din data de 18.10.2016“ şi a dispus sesizearea Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa pentru cercetarea faptei. Mai mult decât atât, instanţa a sesizat Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanţa cu privire la „săvârşirea infracţiunilor de fals intelectual şi abuz în serviciu în cadrul BNP Octavian Andrei în referire/dauna numiţilor Dumitru Ecaterina, Chilianu Viorel şi Dănuleasa Angela“.
 
Judecătoria Constanţa a admis acţiunea civilă promovată de partea civilă Chilianu Viorel cu domiciliul în (..), şi l-a obligat pe inculpatul Dănuţ Cătălin Goldan la plata către aceasta, cu titlu de daune materiale, a sumei de 6120 euro (la cursul BNR din ziua plăţii) şi 496 lei. (…) Admite acţiunea civilă promovată de partea civilă Dănuleasa Angela cu domiciliul în (..), şi obligă pe inculpatul Goldan Dănuţ Cătălin la plata către aceasta, cu titlu de daune materiale, a sumei de 5500 euro (la cursul BNR din ziua plăţii) şi 1028,4 lei. (…) Admite acţiunea civilă promovată de partea civilă Vacarciuc Pavel decedat, şi obligă pe inculpatul Goldan Dănuţ Cătălin la plata către moştenitorii părţii civile: Babanica Alina (..), Luca Alexandra CNP (..) , Vacarciuc Patricia (..) , cu titlu de daune materiale, a sumei de 10500 lei, distribuită conform certificatului de moştenitor nr. 77/06.05.2016 emis de BNP Iosif Mariana şi Pătraşcu Ioan Gabriel. (…) Admite în parte acţiunea civilă promovată de partea civilă Poroş Anişoara cu domiciliul în (..) , şi obligă pe inculpatul Goldan Dănuţ Cătălin la plata către aceasta, cu titlu de daune materiale, a sumei de 3000 euro (la cursul BNR din ziua plăţii) şi 400 lei. (…) Lasă nesoluţionată acţiunea civilă promovată de partea civilă Poruş Constantin – (..) , decedat“, potrivit minutei judecătoreşti.
 
Mai departe, instanţa a desfiinţat următoarele înscrisuri: 1) contract de vânzare cumpărare autentificat la BNP Andrei Octavian sub numărul 3216/08.10.2009, 2) antecontract de vânzare cumpărare autentificat la BNP Florin Vişan sub numărul 2239/01.09.2009, 3) contract de vânzare cumpărare autentificat la BNP Andrei Octavian sub numărul 3044/25.09.2009, 4) contract de vânzare cumpărare autentificat la BNP Andrei Octavian sub numărul 3321/22.10.2009, 5) antecontract de vânzare cumpărare autentificat la BNP Andrei Octavian prin care numita Ioniţă Florina (..) în calitate de vânzător se obligă să vândă iar numita Dănuleasa Angela (..) în calitate de cumpărător se obligă să cumpere un lot de teren în suprafaţă totală de 1000 mp situat în extravilanul localităţii Valu lui Traian, în cadrul parcelei A557/9, 6) contract de vânzare cumpărare autentificat la BNP Andrei Octavian sub numărul 397/24.02.2010, 7) antecontract de vânzare cumpărare autentificat la BNP Andrei Octavian sub numărul 371/23.02.2010.
 
S-a mai decis desfiinţarea în parte a contractulului de vânzare cumpărare autentificat la BNP Andrei Octavian sub numărul 3044/25.09.2009, numai cu privire la actul juridic al vânzării-cumpărării intervenită între vânzătorul Ioniţă Florina şi cumpărătorul Poroş Anişoara asupra cotei de 1 reprezentând suprafaţa de 500 mp din imobilul teren agricol în suprafaţă de 1000 mp situat în extravilanul localităţii Valu lui Traian, judeţul Constanţa, parcela 557/9/2/1/2, identificat cu numărul cadastral 16115, corelativ cu cota indiviză reprezentând alee de acces identificată cu numărul cadastral 16058, parcela A557/9/2 lot 2.
 
În final, intanţa a menţinut sechestrul asigurător dispus prin ordonanţa procurorului de luare a măsurii sechestrului asigurător nr. 9842/P/2010 din 14.10.2014.
 
Aşa cum arătam şi mai sus, decizia Judecătoriei Constanţa nu este definitivă, aceasta putând fi atacată la Curtea de Apel Constanţa.

Facem precizarea că am încercat să obţinem un punct de vedere de la BNP Octavian Andrei cu privire la dosarul mai sus precizat, însă acest lucru nu a fost posibil, momentan, deoarece numărul de telefon afişat pe internet nu pare să fie conectat. Mai mult, în încercarea de a obţine un punct de vedere am trimis şi un SMS la numărul de telefon afişat pe internet, însă până acum nu am primit niciun răspuns.

UPDATE

Printr-un SMS am primit următorul răspuns: „Nu pot da nicio declaraţie pentru că nu ştiu despre ce este vorba“.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii