Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:10 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Adriana Popescu, de la ISJ Constanţa, în grupul de lucru pentru elaborarea programelor şcolare

ro

11 Jun, 2016 00:00 2968 Marime text
Ministerul Educaţiei a finalizat procedura de selecţie a cadrelor didactice care şi-au exprimat intenţia de a face parte din cele 79 de grupuri de lucru care vor elabora curriculumul pentru disciplinele/domeniile de studiu obligatorii din învăţământul gimnazial.
 
La concursul lansat de minister s-au înscris 524 de profesori, însă doar 320 de aplicaţii au îndeplinit criteriile de eligibilitate şi competenţă. La acestea s-au adăugat propunerile făcute din partea ministerului şi a altor instituţii din învăţământ, pentru a se atinge numărul de 808 profesori şi experţi necesari pentru toate comisiile. De asemenea, 65 de candidaturi depuse şi alese aparţin unor cadre didactice din învăţământul superior.
 
Din grupul de lucru pentru disciplina Biologie face parte şi Adriana Simona Popescu, de la Inspectoratul Școlar Județean Constanţa.
 
Cele mai multe aplicaţii au fost depuse la disciplinele: Informatică şi TIC (43), Limba şi literatura română (42), Educaţie socială (35), Matematică (34). Membrii selectaţi vor fi instruiţi în perioada imediat următoare, urmărindu-se în principal familiarizarea cu formatul de curriculum propus, includerea unor elemente de interdisciplinaritate în programe şi focalizarea pe competenţele-cheie specificate în profilul absolventului de gimnaziu.
 
Activitatea grupurilor de lucru va fi sprijinită prin contribuţia unor specialişti, reprezentanţi ai asociaţiilor profesionale, universităţilor şi asociaţiilor nonguvernamentale cu expertiză în domeniu. Ministerul precizează că în toate etapele de elaborare a proiectelor, grupurile de lucru vor avea întâlniri şi consultări cu experţi şi practicieni cu experienţă în dezvoltarea curriculară pentru a identifica idei şi bune practici ce pot fi valorificate.
 
Proiectele de programe şcolare elaborate de grupurile de lucru şi avizate de comisiile naţionale de specialitate vor fi supuse unui proces transparent de dezbatere, în acord cu prevederile Ordinului de ministru nr. 3.593/18.06.2014 referitor la aprobarea Metodologiei privind elaborarea şi aprobarea curriculumului şcolar - planuri-cadru de învăţământ şi programe şcolare.
 
Ultimele faze ale procesului coordonat de Ministerul Educaţiei presupun validarea proiectelor de programe şcolare de comisiile naţionale de specialitate, respectiv avizarea acestora de Institutul de Ştiinţe ale Educaţiei şi înaintarea spre aprobare prin ordin de ministru.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii