Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:41 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ziua Jandarmeriei Române la Constanţa

ro

02 Apr, 2014 00:00 2876 Marime text
Jandarmeria Românã a fost întemeiatã la 3 aprilie 1850. Pentru marcarea împlinirii a 164 de ani de la înființare, Inspectoratul de Jandarmi Județean (IJJ) Constanța și Gruparea de Jandarmi Mobilã „Tomis“ Constanța organizeazã o serie de activitãți.

Astãzi, cu începere de la ora 09.00, la sediul IJJ Constanța se va desfãșura Ziua Porților Deschise. La aceastã acțiune și-au anunțat participarea mai multe clase de elevi de la școlile din municipiu. Din programul evenimentului fac parte vizionarea unui film de prezentare, vizitarea Sãlii Tradițiilor, exerciții demonstrative, precum și o expoziție tehnicã de luptã.
Mâine, la ora 08.00, va fi arborat drapelul național la reședința IJJ și se va intona imnul de stat. Dupã acest moment oficial, vor fi citite în cadrul ceremonialului mesajele oficiale ale conducerii Ministerului Afacerilor Interne și Inspectoratului General al Jandarmeriei Române. Va avea loc apoi avansarea în grad a jandarmilor din cele douã unitãți care au obținut rezultate meritorii în activitatea desfãșuratã.

Din ordinul ministrului afacerilor interne, din cadrul IJJ Constanța vor fi avansați înainte de termen doi ofițeri, la gradul de maior. Cei doi sunt cãpitan Stelian Samara și cãpitan Ionuț Done. De asemenea, prin ordinul inspectorului general al Jandarmeriei Române, vor fi avansați înainte de termen nouã subofițeri. Plutonierul major Iulian-Valentin Dinu, Coca Stroe, Daniel ªerban și Marian Tudose vor fi avansați la gradul de plutonier adjutant, plutonierul Claudiu-Iulian Chircã, plutonierul George Dobre, Costin Ilie, Dumitru Roșca și Ionuț-Andrei Traicu vor fi avansați la gradul de plutonier major. Din cadrul Grupãrii de Jandarmi Mobile „Tomis“ Constanța, va fi avansat, la gradul de colonel din ordinul ministrului afacerilor interne, locotenent colonel Aurel Mihai, iar din ordinul inspectorului general al Jandarmeriei Române vor fi avansați înainte de termen cinci subofițeri: la gradul de plutonier adjutant șef va fi avansat plutonierul adjutant Silviu-Florin Sãvulescu, iar la gradul de plutonier major vor fi avansați plutonierul Mirela Hațegan, Robet-Florin Nenu, Vasile-Cristian Peteu și Adrian Seceleanu.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii