Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:13 17 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Nicolae Ciucă, de Ziua Jandarmeriei În perioade de linişte, dar mai ales în situaţii de urgenţă, jandarmii români sunt mereu la datorie

ro

03 Apr, 2023 12:19 895 Marime text
Nicolae Ciucă. foto: Guvernul României Premierul Nicolae-Ionel Ciucă a transmis un mersaj cu prilejul Zilei Jandarmeriei Române.

În mesaj se arată că arată că în perioade de linişte, dar mai ales în situaţii de urgenţă, jandarmii români sunt mereu la datorie pentru a-i ajuta pe cetăţenii care au nevoie de sprijin şi a menţine ordinea şi siguranţa comunităţilor, iar alături de celelalte instituţii ale statului, a fost în prima linie de intervenţie în perioada crizei sanitare, iar de la începutul războiului, cu mobilizarea exemplară a societăţii civile, a oferit sprijin şi protecţie milioanelor de cetăţeni ucraineni care au tranzitat România, alungaţi de războiul din Ucraina.

Vă prezentăm în continuare conținutul integral al mesajului transmis de premier: 


”În perioade de liniște, dar mai ales în situații de urgență, jandarmii români sunt mereu la datorie pentru a-i ajuta pe cetățenii care au nevoie de sprijin și a menține ordinea și siguranța comunităților.

În misiunile externe, sunt apreciați de partenerii lor și poartă cu mândrie tricolorul.

În țară, fiecare misiune de salvare este o dovadă în plus a profesionalismului și omeniei. Ne este deja familiară imaginea jandarmilor care aduc în siguranță copii, femei și bărbați aflați în situații critice provocate de ninsori, viscol, avalanșe, inundații. În cei 173 de ani de activitate, Jandarmeria Română și-a construit credibilitatea în societate, cu fiecare intervenție, cu fiecare mână de ajutor oferită și fiecare viață salvată.

Alături de celelalte instituții ale statului, a fost în prima linie de intervenție în perioada crizei sanitare, iar de la începutul războiului, cu mobilizarea exemplară a societății civile, a oferit sprijin și protecție milioanelor de cetățeni ucraineni care au tranzitat România, alungați de războiul din Ucraina.

Componentă importantă a Ministerului Afacerilor Interne, Jandarmeria Română a trecut de-a lungul timpului prin numeroase transformări și etape de modernizare, a primit noi atribuții și s-a adaptat permanent așteptărilor sociale.

Misiunile de intervenție sunt dublate de acțiuni salutare de prevenție. Campaniile de conștientizare pe care le derulează, fie că au în vedere acțiuni în școli prin care copiii și tinerii sunt învățați să se protejeze de pericole, ori de prevenire a infracțiunilor sau de protecție a mediului, arată preocuparea doamnelor și domnilor jandarmi pentru binele comunităților și al cetățenilor.

Îi felicit pentru toată munca lor, pentru implicare și dedicare!


Le doresc multă sănătate, succes în continuare în misiunile de salvare în sprijinul oamenilor și comunităților pe care au datoria nobilă de a le proteja!


La mulți ani Jandarmeriei Române, la mulți ani jandarmilor români!”


Nicolae-Ionel Ciucă,

Prim-ministru al României
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii