Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:58 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Zeci de percheziţii în mai multe judeţe. Vizată şi Constanţa. Două persoane, încătuşate

ro

24 Dec, 2016 07:49 3250 Marime text
La data de 22 decembrie, polițiștii specializați în arme, explozivi și substanțe periculoase din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Prahova și luptători S.A.S., sub coordonarea Direcției Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, au efectuat 29 de percheziții.

Perchezițiile au fost efectuate la domiciliile unor persoane și la sediile unor societăți comerciale din București și din județele Constanța, Bihor, Cluj, Harghita, Iași, Ilfov, Mureș, Satu Mare, Sibiu și Vaslui.

Persoanele în cauză sunt bănuite de săvârșirea infracțiunilor de operațiuni cu articole pirotehnice fără drept și contrabandă calificată.

Din cercetări, a reieșit că, în perioada noiembrie – decembrie a.c., mai multe persoane ar fi importat, fără îndeplinirea obligațiilor legale, materiale pirotehnice din categoriile F1 – F4, pe care le-ar fi comercializat unor în țară, în scopul revânzării.

În urma acțiunilor, au fost depistate aproape 5,2 tone de articole pirotehnice, care au fost indisponibilizate, fiind depuse într-un depozit autorizat. De asemenea, polițiștii au mai ridicat în vederea cercetărilor și 4.800 de lei și 330 de euro.

Au fost puse în aplicare 5 mandate de aducere, două dintre persoanele depistate fiind reținute de polițiști. Acestea au fost introduse în arestul I.J.P. Prahova, urmând a fi prezentate instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă.

Activitățile au fost desfășurate cu sprijinul Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.

La percheziții au participat și jandarmi din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi ”Matei Basarab” Ploiești.

Polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă calificată și operațiuni cu articole pirotehnice fără drept.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii