Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:10 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Victimă, poliţist din IPJ Constanţa Un tânăr din Topraisar, cercetat pentru tentativă la omor calificat şi deosebit de grav

ro

03 Apr, 2013 00:00 4590 Marime text
Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa continuă cercetările în dosarul în care un lucrător din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa a fost rănit în timpul unei misiuni.

Organele de anchetă susţin că, în după-amiaza zilei de 29 martie, un tânăr de 25 de ani, din localitate, conducea un autoturism cu număr de înmatriculare provizoriu expirat şi a fost oprit în trafic pe o stradă din comuna Topraisar de către agentul de poliţie Ovidiu Datcu. Şoferul, Georgian Paraschiv, i-ar fi adresat invective agentului de poliţie. La scurt timp, continuă procurorii, şoferul a pus în mişcare autoturismul şi l-a târât circa 20 de metri pe poliţist, care fusese agăţat cu uniforma de portieră. „Viaţa acestuia a fost salvată de împrejurarea că, deşi viteza autoturismului era accelerată, i s-a rupt epoletul agăţat, aşa că impactul său cu roata unei remorci aflate pe carosabil nu a fost foarte grav. La scurt timp de la incident, colegii victimei au intervenit, l-au urmărit şi reţinut pe inculpatul care se refugiase în curtea locuinţei sale şi care a proferat invective obscene în public la adresa agenţilor autorităţii publice”, potrivit Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa. În cauză a fost formulată propunere de arestare preventivă faţă de inculpat, pentru următoarele 29 de zile, propunere ce a fost admisă de magistraţii judecători ai Tribunalului Constanţa.
Oficialii Parchetului conchid afirmând că punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea reprezintă etape şi măsuri în cadrul procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, care nu pot în nicio situaţie să înfrângă prezumţia constituţională de nevinovăţie de care se bucură oricare justiţiabil. Paraschiv este cercetat pentru tentativă la omor calificat şi deosebit de grav, ultraj şi ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii