Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:23 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Noi percheziţii Şase mandate de arestare în Constanţa, Giurgiu, Bucureşti şi Ilfov

ro

15 Sep, 2015 00:00 1364 Marime text
Poliţiştii din Ilfov au efectuat, ieri-dimineaţă, şase percheziţii şi pun în aplicare şase mandate de aducere în Constanţa, Giurgiu, Bucureşti şi Ilfov la domiciliile persoanelor vizate şi la sedii ale societăţilor comerciale administrate de acestea, pentru destructurarea unei grupări specializate în fraude economice în domeniul transportului internaţional de marfă, au precizat, pentru Agerpres, surse din IPJ Ilfov.

Potrivit unui comunicat de presă, din cercetări a reieşit că, în perioada 2013-2014, reprezentanţii unei firme având obiect de activitate „transportul internaţional de marfă“ ar fi înregistrat în contabilitate cheltuieli fictive pentru prestări servicii şi achiziţii de consumabile auto, pentru a diminua baza impozabilă şi pentru a eluda plata taxei pe valoare adăugată şi a impozitului pe profit.
În urma investigaţiilor, s-a stabilit, de asemenea, că facturile fiscale false, evidenţiate în contabilitatea agentului economic, ar proveni de la societăţi comerciale de tip fantomă. Astfel, conform aceleiaşi surse, prejudiciul cauzat bugetului de stat este estimat, până în prezent, la 500.000 de euro.

Cercetările vor continua însă, pentru documentarea întregii activităţi infracţionale, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Ilfov.
Potrivit reprezentanţilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Ilfov, unul dintre locurile în care s-au efectuat percheziţii a fost sediul unei societăţi din judeţul Constanţa.
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii