Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:40 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Portul Constanţa - ţinta poliţiştilor în anul 2014 78.600 de transporturi de mărfuri, controlate. Rezultatele sunt satisfăcătoare.

ro

03 Jan, 2015 09:31 1613 Marime text
În 2014, Poliţia Română a desfăşurat mai multe acţiuni naţionale pentru asigurarea unui mediu concurenţial corect. Astfel, în urma acţiunilor pentru combaterea ilegalităţilor, ce se comit în domeniul operaţiunilor economice cu produse cerealiere şi de panificatie, au fost întocmite peste 1.900 de dosare penale, au fost aplicate peste 58.500 de sancţiuni contravenţionale şi au fost indisponibilizate bunuri în valoare de aproape 31.000.000 de lei.

De asemenea, în urma acţiunilor pentru verificarea operaţiunilor comerciale în Portul Constanţa, au fost controlate peste 78.600 de transporturi de mărfuri şi 36.200 de firme, situate la nivel național precizează oamenii legii.

Acţiunile desfăşurate de poliţişti în domeniul morăritului şi panificaţiei au avut ca efect reducerea evaziunii fiscale cu 20%, pe acest segment, iar cele desfăşurate în Portul Constanţa și la nivel național, au dus la creşterea cu 20% a exporturilor fiscalizate, faţă de perioadele similare ale anului trecut.

Din ordinul viceprim-ministrului pentru securitate națională, ministrul afacerilor interne, Gabriel Oprea, Poliţia Română a continuat controale demarate, la nivel naţional, pentru combaterea evaziunii fiscale în domeniul panificaţiei. De asemenea, a fost declanşată o amplă acţiune de verificare a legalităţii mărfurilor transportate în Portul Constanţa, în scopul prevenirii activităţilor ilicite ce afectează atât veniturile bugetare, cât şi mediul concurenţial.

Începând cu data de 24 iulie a.c., poliţiştii au acţionat în sistem integrat pentru verificarea şi controlul legalităţii transportului de mărfuri efectuat către Portul Constanţa pe cale rutieră, feroviară şi navală.

Poliţiştii au acţionat în microfiltre pentru a verifica legalitatea documentelor şi a mărfurilor transportate. Documentele însoţitoare de transport al mărfurilor ce părăsesc incinta portuară au fost scanate, datele obţinute fiind diseminate poliţiştilor specializaţi în investigarea criminalităţii economice care au verificat operativ societăţile implicate în circuitul comercial.

Totodată, în baza analizelor de risc, au fost efectuate verificări directe pentru a se stabili legalitatea operaţiunilor comerciale înscrise în documentele verificate şi a modului de evidenţiere şi declarare a veniturilor realizate.

Până la data de 23 decembrie a.c., poliţiştii au verificat peste 78.600 de transporturi de mărfuri (cereale, lemn, deşeuri metalice şi nemetalice, produse alimentare şi nealimentare) şi peste 36.200 de firme destinatare ale transporturilor, precizează reprezentanţii Poliţiei Române.

Sursa: IGPR
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii