Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:28 30 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanța Miros neplăcut în zona Poarta 6. Garda de Mediu a amendat mai multe depozite de deșeuri

ro

02 Apr, 2022 10:53 2219 Marime text
Depozitul de deșeuri, foto: Facebook/ Garda de Mediu Constanța

Comisarii Gărzii Naționale de Mediu (GNM) - Comisariatul Județean Constanța au efectuat controale la depozitele de deșeuri din localitatea Costinești și din Portul Constanța, în urma cărora au amendat operatorul celor două depozite cu 155.000 lei.
 

„Urmare a controlului planificat realizat la depozitul din Portul Constanța, operatorul a fost sancționat pentru că nu a luat măsuri de automonitorizare tehnologică în scopul evitării evacuărilor necontrolate de levigat din celula de depozitare și nu a respectat condiția din autorizația integrată de mediu referitoare la întocmirea planului privind situația existentă a depozitului”, anunță reprezentanții Gărzii de Mediu Constanța. 


Locuitorii din zona Poarta 6 au acuzat de miros pestilențial, iar ca urmare a verificărilor GNM, s-a constat că depozitul de deșeuri amplasat în Portul Constanța este sursa acestuia. 

Totodată, din data de 11 februarie 2022 a fost sistată depozitarea deșeurilor, întrucât a fost atinsă capacitatea maximă admisă de depozitare. 
 

„Începând cu data de 28 martie s-au primit mai multe sesizări cu privire la mirosul pestilențial resimțit de locuitori din cartierul Poarta 6 Constanța. Urmare a verificărilor efectuate s-a constatat că depozitul de deșeuri din Portul Constanța este sursa mirosului dezagreabil de disconfort olfactiv.

Operatorul a demarat lucrări premergătoare închiderii depozitului de deșeuri, realizând lucrări de nivelare/compactare a deșeurilor și aplicare a unui strat de impermeabilizare pe corpul depozitului.


Deșeuri, foto: Facebook/ Garda de Mediu Constanța


Astfel, pentru soluționarea în cel mai scurt timp a problemei mirosului degajat de pe amplasament se comunică permanent cu conducerea societății responsabile.

A fost solicitat, în sprijin, Agenției pentru Protecția Mediului să efectueze analize specifice și să comunice dacă sunt modificări ale parametrilor privind calitatea aerului înconjurător, aspectele rămânând în atenția Gărzii Naționale de Mediu.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii