Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
23:25 07 02 2023 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Controale sporite, în portul Constanța Sud - Agigea. Cum funcționează ansamblul mobil de scanare a autovehiculelor și containerelor (GALERIE FOTO+VIDEO)

ro

22 Dec, 2022 14:12 1494 Marime text
Scaner. Foto: IPJ ConstanțaAvând în vedere specificul sărbătorilor de iarnă, precum și riscurile la care pot fi expuși cetățenii care achiziționează produse contrafăcute, în special copiii cărora le sunt oferite jucării neconforme, polițiștii Serviciului de Poliție Transporturi Maritime Constanța au intensificat controalele, în portul Constanța Sud - Agigea.  
 
Potrivit unui comunicat al IPJ Constanța, polițiștii Biroului de Poliție Portuară Cargoscan folosesc ansamblul mobil de scanare a autovehiculelor și containerelor, aflat în dotarea Poliției Române, echipamentul fiind de mare ajutor, scurtând timpul de verificare a vehiculelor și a containerelor, prin identificarea cu exactitate a locului în care se află bunurile de contrabandă sau cele susceptibile de a fi contrafăcute, ori alte mărfuri nedeclarate.
 

„O scanare durează, în total, câteva minute, evitând astfel verificarea fizică a fiecărui container în parte. Brațul dispozitivului se poate deplasa cu o viteză de la 20 metri pe minut până la 40 de metri/minut, astfel că durata unei scanări variază și în funcție de dimensiunea containerului sau vehiculului.
 
Din momentul în care este realizată scanarea, polițiștii analizează imaginile și pot stabili, în funcție de densitate, spectrul de culori și alte indicii, dacă sunt bunuri care nu au fost declarate în acte.
 
În medie, pot fi scanate între 10 și 14 autovehicule pe zi, dacă sunt întrunite toate condițiile, respectiv vremea favorabilă, fluxul continuu de camioane, etc.“ -au mai precizat reprezentanții IPJ Constanța.

 
De la începutul anului și până în prezent (22.12.2022), au fost scanate 1.160 de vehicule  cu 1.218 containere.
 
Polițiștii vor continua activitățile și în perioada următoare.
 
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii