Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:14 09 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Obiective strategice din judeţul Constanţa utilizate anul acesta în scop militar

ro

10 Feb, 2013 21:53 2395 Marime text
CSAT.jpgCentrul Administrativ Aerodromul „Mihail Kogălniceanu", Aeroportul Internaţional „Mihail Kogălniceanu" şi Portul Constanţa au fost subiecte de discuţie în cadrul ultimei şedinţe a Consiliului Suprem de Apărare a Ţării, condusă de preşedintele României, Traian Băsescu.

În cadrul evenimentului s-a discutat analizarea şi aprobarea desfăşurării operaţiilor de transport multimodal pe teritoriul României a resurselor materiale şi umane aparţinând Guvernului SUA, dinspre şi către Afganistan, în sprijinul operaţiei NATO International Security Assistance Force (ISAF) şi a operaţiei de coaliţie Enduring Freedom (OEF), în anul 2013. Conform site-ul Administraţiei Prezidenţiale, se vor utiliza facilităţile existente în cadrul Centrului Administrativ Aerodromul „Mihail Kogălniceanu", Aeroportului Internaţional „Mihail Kogălniceanu" şi Portului Constanţa.

De menţionat că în această şedinţă s-a aprobat trimiterea unui contingent de 10 militari din rândul forţelor Armatei României la misiunea Uniunii Europene de instruire din Mali. În acest an, Armata României va disloca la misiuni şi operaţii în afara teritoriului statului român un număr de 2.036 de militari. Comparativ cu 2012, numărul acestor forţe este diminuat cu 312 militari.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii