Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:37 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cocaină şi mai multe arme! Mascaţii au descins în sala de sport din comuna 23 August

ro

11 May, 2015 00:00 5320 Marime text
Droguri şi mai multe arme! Asta au găsit mascaţii în timpul unor percheziţii domiciliare efectuate, la finele săptămânii trecute, în comuna 23 August din judeţul Constanţa. Descinderi - cinci la număr - au avut loc chiar şi la sala de sport din localitate. Potrivit unor surse apropiate anchetatorilor, în acest dosar, mai multe persoane sunt suspectate că s-ar fi ocupat de trafic de droguri (cocaină), dar şi de prostituţie.

Cercetările sunt desfăşurate de ofiţeri ai Inspectoratului General al Poliţiei Române.


Potrivit acestora, în perioada 23 aprilie - 7 mai, poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate au efectuat 44 de acţiuni operative, pentru destructurarea unor grupări infracţionale specializate în trafic de trafic de persoane, trafic şi consum ilicit de droguri, criminalitate informatică şi spălare de bani. Pentru probarea activităţii infracţionale a 138 de persoane bănuite, poliţiştii au efectuat 201 percheziţii ce au vizat atât imobile folosite de acestea, cât şi autovehicule pe care cei în cauză le foloseau în activitatea infracţională.

Ulterior administrării probatoriului, 64 de persoane au fost reţinute sau arestate.

În urma activităţilor desfăşurate, au fost ridicate 21 de laptopuri, 21 de unităţi de memorie, 12 tablete, 67 de telefoane mobile, 52 de cartele SIM, 32 de medii de stocare, două carduri bancare, patru arme, 60 de grame de haşiş, şase grame de heroină, patru doze de heroină, 215 grame de cocaină, patru kilograme şi 350 de grame de canabis, 48,9 grame de B52, şase plicuri cu diverse substanţe şi 1.857 de comprimate şi cinci cântare electronice folosite în activitatea infracţională. Au fost descoperite şi două culturi indoor de canabis. De asemenea, au fost ridicate două kilograme de aur în lingouri, tablouri, 391.400 de lei, 161.480 de euro şi 870 de dolari şi au fost instituite cinci sechestre asigurătorii asupra a trei autoturisme şi a două imobile, pentru recuperarea prejudiciilor. Activităţile desfăşurate de poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate au avut loc în cadrul unor dosare aflate în instrumentarea DIICOT.

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii