Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:06 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Suspecți de trafic de minori audiați de polițiști. Au avut loc percheziții în județele Brăila și Galați (VIDEO)

ro

24 Nov, 2021 10:47 1458 Marime text
Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Galați, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. - Serviciul Teritorial Galați, efectuează astăzi, 24 noiembrie, 11 percheziții domiciliare, în județele Brăila și Galați, la locuințele unor persoane bănuite de trafic de minori.

Potrivit unui comunicat al IPJ Galați, la data de 23 august a.c., polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Galați s-au sesizat, din oficiu, cu privire la faptul că persoanele bănuite ar fi au recrutat și determinat mai multe persoane minore, care beneficiază de măsuri de ocrotire socială, fiind instituționalizate, să practice prostituția, în municipiul Focșani, județul Vrancea, însușindu-și, în totalitate, sumele de bani obținute.

Persoanele minore ar fi fost recrutate şi, prin ameninţare, profitând de situaţia personală deosebită, ar fi fost obligate să practice prostituţia în locaţii închiriate sau „la stradă”.

„La sediul D.I.I.C.O.T – Serviciul Teritorial Galați, vor fi conduse, în vederea audierii, 25 de persoane. Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor Inspectoratului de Poliție Județean Galați și al jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Galați. Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale. Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție“ - au mai precizat reprezentanții IPJ Galați.



Sursa foto+video: IPJ Galați
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii