Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:18 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE 1. Prejudiciu de peste 7 milioane de euro Mai multe percheziţii în Constanţa

ro

17 Jan, 2017 09:03 3191 Marime text
Ieri, poliţişti din judeţele Giurgiu, Constanţa, Buzău, Argeş, Ilfov şi municipiul Bucureşti au desfăşurat 17 percheziţii domiciliare într-un dosar de evaziune fiscală.

În cauză se vorbeşte despre o evaziune fiscală de peste 34 de milioane de lei.

Prejudiciul ar fi fost produs de firme ce au ca obiect de activitate operaţiuni cu cereale şi construcţii.

La nivelul judeţului Constanţa, mascaţii au efectuat în prezenta cauză opt percheziţii. Oamenii legii din Giurgiu nu au ridicat nicio persoană din Constanţa, însă au plecat cu mai multe documente.

UPDATE 1, ora 13.50

Oficial de la DIICOT

„La data de 16.01.2017, procurorii  Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Giurgiu  împreună cu ofiţeri de poliţie  din cadrul Direcției de Investigare a Criminalității Economice- I.G.P.R. și ai Inspectoratului de Poliție Județean Giurgiu au efectuat  un număr de 17 percheziții pe raza judeţelor Giurgiu, Constanța, Buzău, Ilfov, Argeș şi a municipiului București  în cadrul unei acţiuni vizând  destructurarea unui grup infracțional organizat format din 47 de persoane, specializat în săvârşirea infracțiunii de evaziune fiscală în domeniul construcţiilor (materiale, servicii) şi produselor agro-alimentare.

În cauză, există suspiciunea rezonabilă că în perioada 2011-2014  suspecţii au creat  un prejudiciu bugetului de stat în valoare de 7.600.000 de euro, prin înregistrarea în evidenţele financiar-contabile a unor achiziții fictive de bunuri și servicii, de la societăți comerciale fantomă, controlate de către membrii grupului infracțional.

La activități au participat polițiști din cadrul inspectoratelor de poliție județene Constanța, Buzău, Ilfov, Argeș și Direcția Generală de Poliție a Municipiului București”.

Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie”, arată DIICOT.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii