Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:25 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Liniştea dinaintea furtunii Unde este Nicuşor Constantinescu, preşedintele suspendat al CJC? (rechizitorii)

ro

18 Aug, 2014 00:00 2684 Marime text
S-au liniştit apele? Nicuşor Daniel Constantinescu, preşedintele suspendat al Consiliului Judeţean Constanţa (CJC), trimis în judecată în două dosare separate, este, de la finele lunii trecute, posesorul unui mandat de arestare preventivă. Conform ultimelor informaţii, Nicuşor Constantinescu s-ar afla în Statele Unite ale Americii, de la începutul lunii aprilie, acolo unde a fost supus unor proceduri medicale. Tot aici, preşedintele suspendat al Consiliului Judeţean Constanţa a fost filmat fumând o ţigară. În prezent, demersurile autorităţilor de a-l aduce în ţară pe Nicuşor Constantinescu par că au intrat într-un con de umbră.
Mai mult decât atât, nici şeful CJC nu a mai trimis jurnaliştilor imagini şi documente medicale din care să reiasă starea sa de sănătate, aşa cum obişnuia înainte de emiterea mandatului de arestare. Printre puţinii care vorbesc de Constantinescu este Radu Ştefan Mazăre, primarul municipiului Constanţa. Săptămâna trecută, edilul a prezentat noutăţi privind starea de sănătate a preşedintelui suspendat al CJC.

Mazăre despre Nicuşor - „Are o infecţie“

„Se pare că atunci când i-au făcut operaţia, i-au spus doctorii de la New York că i-au atins intestinul subţire şi din cauza asta e foarte dificil. Adică are o nouă infecţie, a avut o infecţie cu... nu ştiu, E-coli, nu ştiu, că nu mă pricep la astea medicale, şi acum are alta, s-a redus abcesul ăla la 9 centimetri şi ia antibiotice. Atât pot să vă spun: că i-a întrebat pe ăia dacă se rezolvă cu antibiotice sau cu cuţit şi ăia au spus sau cu una, sau cu alta. Are o infecţie acolo, ăsta e motivul pentru care nu poate să înceapă radioterapia. Şi era destul de chinuit în voce“, a declarat primarul municipiului Constanţa.

Şefa DNA - „Autorităţile din SUA vor pune în aplicare mandatul de arestare“

De menţionat că, zilele trecute, procurorul-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Laura Codruţa Kovesi, a declarat, la Adevărul Live, că autorităţile din Statele Unite ale Americii urmează să pună în aplicare mandatul de arestare preventivă a preşedintelui CJC. „Părea că este în SUA la ultimele informaţii. Vineri, (n.r. 7 august) au fost transmise către Tribunal formalităţile pentru a fi dat în urmărire internaţională. Urmează ca autorităţile din SUA să pună în aplicare acest mandat“, a spus şefa DNA.
 
Nicuşor Daniel Constantinescu a fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie Constanţa, pe data de 25 aprilie, pentru abuz în serviciu în formă continuată.

Citeşte rechizitoriul aici.

Pe data de 27 mai, şeful CJC a fost trimis în judecată, sub control judiciar, şi de procurorii DNA de la Secţia de Combatere a Infracţiunilor Conexe Infracţiunilor de Corupţie, alături de Adrian George Gâmbuţeanu, directorul general al Regiei Autonome Judeţene de Drumuri şi Poduri (RAJDP) Constanţa.

Citeşte rechizitoriul aici.

Iniţial, cele două dosare au fost trimise spre soluţionare Tribunalului Bucureşti, însă cauza instrumentată de procurorii DNA Constanţa a fost declinată Tribunalului Constanţa.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii