Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:16 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Procesul în care Nicușor Constantinescu a fost obligat să achite CJC o sumă uriașă, suspendat

ro

15 Nov, 2018 00:00 2173 Marime text
Curtea de Apel Constanța a suspendat judecata în dosarul în care fostul președinte al Consiliului Județean Constanța, Nicușor Daniel Constantinescu, a fost obligat, în primă instanță, de Tribunalul Constanța, să achite către fosta instituție pe care a condus-o suma de 1.650.925,04 lei.
 
Conform datelor oficiale, reclamanții Județul Constanța și Consiliul Județean Constanța, prin Președintele Consiliului Județean Constanța, l-au chemat în judecată pe Nicușor Daniel Constantinescu solicitând instanței ca, prin hotărârea ce se va pronunța, să-l oblige pe fostul șef al CJC la plata sumei de 1.650.925,04 lei - reprezentând plăți aparent nelegale și a sumei de 157.949,46 lei - reprezentând dobânzi.
 
Reclamanții au mai arătat că plățile au fost efectuate către SC Domeniul Public și Privat Județean Constanța SRL, în baza contractului de prestări servicii nr. 7050/08.12.2004.
 
La cine au ajuns banii și cum au fost cheltuiți
Nicușor Constantinescu, obligat să achite CJC o sumă uriașă. Decizia nu este definitivă!


Procesul a fost suspendat până la soluționarea definitivă a dosarului penal nr. 6854/2/2014 al Curții de Apel București, cauză în care instanța a dictat peste 70 de ani de închisoare pentru mai mulți directori din Consiliul Județean și afaceriști din Constanța.
 
În prezentul dosar, Nicușor Daniel Constantinescu a fost condamnat, în primă instanță, la 15 ani de închisoare.
 
Felicia Tăicuțu, fost director general al Direcției Generale Economico-Financiare din cadrul Consiliului Județean Constanța, trei ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere a executării pedepsei pe un termen de încercare de șase ani.
 
Titi Cenușă, arhitect-șef în cadrul Direcției Generale de Urbanism și Lucrări Publice a Consiliului Județean Constanța, patru ani și zece luni de închisoare.
 
Lucian Simion, șef al Serviciului Utilități Publice din cadrul Consiliului Județean Constanța, patru ani și zece luni de închisoare.
 
Constantin Vlăducă, inginer în cadrul Serviciului Utilități Publice din cadrul Consiliului Județean Constanța, trei ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere pe un termen de încercare de șase ani.
 
Adrian George Gâmbuțeanu, director general al Regiei Autonome Județene de Drumuri și Poduri Constanța, șase ani și patru luni de închisoare.
 
Gică Ene, inginer silvic în cadrul Regiei Autonome Județene de Drumuri și Poduri Constanța, trei ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere pe un termen de încercare de cinci ani.
 
Regia Autonomă Județeană de Drumuri și Poduri Constanța, pedeapsa de 300 de zile amendă penală în cuantum de 1.000 de lei pe zi-amendă, așadar, 300.000 de lei amendă penală. Regiei i-a mai fost aplicată pedeapsa complementară a publicării hotărârii de condamnare, prin intermediul postului de televiziune local TV Neptun Constanța, în număr de zece apariții, cel mult una pe săptămână, apariții constând în citirea și afișarea simultan, pe o durată de minimum cinci minute, a extrasului din hotărârea de condamnare privitor la inculpată, conținând descrierea faptelor pentru care s-a dispus condamnarea, astfel cum au fost reținute în considerentele hotărârii de condamnare, încadrarea juridică și pedepsele aplicate.
 
Victor Aurelian Coman, administrator al SC Rom Coman SRL, nouă ani și opt luni de închisoare.
 
Popa Daniel Dan, administrator al SC Rom Coman SRL, nouă ani și opt luni de închisoare.
 
SC Rom Coman SRL a primit pedeapsa de 300 de zile amendă penală în cuantum de 500 de lei per zi-amendă, așadar 150.000 de lei amendă penală.
 
Ruxandra Luminița Darie, notar public, al cărei nume apare printre inculpații celebrului Dosar al Retrocedărilor din Constanța, trei ani de închisoare cu suspendare condiționată.
 
Florin Georgel Onescu, fost primar al comunei Lipnița, trei ani de închisoare cu executare.
 
Nela Geileanu, fost secretar al comunei Lipnița, trei ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere a executării pedepsei pe un termen de supraveghere de patru ani.
 
Ionuț Țițimeaua, fost director general al Direcției Generale de Administrație Publică și Juridică din cadrul Consiliului Județean Constanța, doi ani de închisoare cu suspendare condiționată pe un termen de încercare de patru ani.
 
Costică Zelca, administrator al SC Stop SRL, cinci ani de închisoare.
 
SC Stop SRL - 600.000 de lei amendă penală. „Aplică inculpatei pedeapsa complementară a publicării hotărârii de condamnare, prin intermediul postului de televiziune local TV Neptun și prin intermediul unui post național de televiziune, în număr de câte cinci apariții în cazul fiecăruia din cele două posturi, cu o frecvență de cel mult o apariție pe săptămână, publicarea constând în citirea și afișarea, simultan, pe o durată de minimum cinci minute, a extrasului din hotărârea de condamnare privitor la inculpată, conținând descrierea faptelor pentru care s-a dispus condamnarea, astfel cum au fost reținute în considerentele hotărârii de condamnare, încadrarea juridică și pedepsele aplicate“, potrivit minutei judecătorești.
 
Tudorel Pârvu și Bogdan Dima, foști directori generali ai Direcției Buget-Finanțe din cadrul Consiliului Județean Constanța, câte doi ani de închisoare cu suspendare condiționată.
 
De menționat că judecătoarea Ana Maria Trancă a luat act că persoana vătămată Consiliul Județean Constanța nu s-a constituit parte civilă în cauză.
 
În continuare, instanța a confiscat de la Victor Aurelian Coman și Daniel Dan Popa câte 11.893.084,31 de lei, de la Nicușor Daniel Constantinescu, suma de 8.587.504,84 de lei, de la Felicia Tăicuțu, suma de 186.543,45 de lei, de la Tudorel Pârvu și Dima Bogdan Gavrilă, câte 55.030,83 de lei, de la Titi Cenușă, Lucian Simion, Constantin Vlăducă, Adrian George Gâmbuțeanu și Gică Ene, câte 131.512,45 de lei.
 
Mai departe, instanța a desființat contractul de vânzare-cumpărare autentificat de BNP Darie Ruxandra Luminița sub numărul 548/17.07.2009, având ca obiect bunul imobil notat cu numărul cadastral 10193 - Port Izvoarele, HCJC nr. 90/16.03.2009, HCL Lipnița nr. 50/28.09.2007 și HCL Lipnița nr. 51/28.09.2007 și a dispus revenirea imobilului în proprietatea publică a statului.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii