Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:09 15 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Laurenţiu Catargiu şi Ning Guo nu au voie să părăsească ţara Doi inculpaţi ai dosarului „Portul”, puşi sub control judiciar (document)

ro

19 Mar, 2014 00:00 2282 Marime text
Înalta Curtea de Casaţie şi Justiţie a României a pus sub control judiciar doi inculpaţi din dosarul „Portul”. Aceştia sunt Laurenţiu Catargiu şi Ning Guo, iar măsura mai sus precizată este valabilă până la soluţionarea definitivă a cauzei. Hotărârea a fost luată de completul de judecată Fond 6, prezidat de magistratul Ioana Alina Ilie şi format din judecătorii Florentina Dragomir şi Mariana Ghena.
 

Pe durata măsurii preventive, Laurenţiu Catargiu şi Ning Guo trebuie să se prezinte la instanţa de judecată ori de câte ori sunt chemaţi, să informeze de îndată instanţa de judecata cu privire la schimbarea locuinţei, să se prezinte la organul de poliţie în raza căruia locuiesc, desemnat cu supravegherea, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau de câte ori sunt chemaţi, să nu părăsească ţara decât cu încuviinţarea prealabilă a instantei de judecată, să nu deţină, să nu folosească şi să nu poarte nicio categorie de arme. Decizia Curţii Supreme nu este definitivă, ea putând fi atacată cu drept de contestaţie.

Laurenţiu Catargiu şi Ning Guo au fost trimişi în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie alături de alte 37 de persoane bănuite că fac parte dintr-un „grup infracţional care controla activităţile de import-export din cadrul Direcţiei Regionale Vamale Constanţa, prin perceperea unor sume de bani pentru procesarea vamală a mărfurilor, indiferent dacă erau introduse licit sau ilicit”, după cum susţin organele de anchetă. Laurenţiu Catargiu, la momentul trimiterii în judecată angajat al SC Lemnking Industry Com SRL Pârscov, Buzău, este suspectat de iniţierea sau constituirea unui grup infracţional organizat ori aderarea sau sprijinirea sub orice formă a unui astfel de grup, dar şi de complicitate la infracţiunea de dare de mită. Ning Guo, cetăţean chinez cu reşedinţa în România, este suspectat de dare de mită.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii