Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:22 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fostul decan al Facultăţii de Farmacie a Universităţii „Ovidius“ cere să fie eliberat (document)

ro

12 Feb, 2015 00:00 1146 Marime text
Arestat preventiv la cererea lui Sorin Constantinescu, procurorul-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie Constanţa, colonelul în rezervă prof. univ. dr. Gheorghe Ţarălungă cere să fie pus în libertate.
 
Fostul decan al Facultăţii de Farmacie din cadrul Universităţii „Ovidius“ Constanţa a formulat o cerere de înlocuire a măsurii arestării preventive, aceasta fiind trimisă spre soluţionare Tribunalului Constanţa. Primul termen a fost stabilit pentru data de 13 februarie. Oricare va fi decizia instanţei, ea va putea fi atacată la Curtea de Apel Constanţa. Conform DNA, Gheorghe Țarălungă, profesor la Facultatea de Farmacie din cadrul Universităţii „Ovidius“ Constanţa, disciplina Farmacologie, Farmacoterapie, Farmacie Clinică, este bănuit de luare de mită. În ordonanţa de reţinere se arată că, „la data de 28 ianuarie 2015, inculpatul Faloutsos Evangelos i-a oferit inculpatului Țarălungă Gheorghe suma de 200 de euro, în biroul său de la sediul Facultăţii de Farmacie din cadrul Universităţii «Ovidius» Constanţa, în scopul de a-l promova, în condiţii nelegale, la disciplina Farmacie clinică din anul V de studii“. În aceeaşi zi, s-a procedat la constatarea infracţiunii flagrante. În aceeaşi cauză, procurorii au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi luarea măsurii controlului judiciar, pe o perioadă de 30 de zile, în intervalul 28.01.2015 - 26.02.2015, faţă de inculpatul Faloutsos Evangelos, cu privire la săvârşirea infracţiunii de dare de mită.
 
În secţiunea „Documente“ din ediţia online a cotidianului ZIUA de Constanţa, poate fi citită propunerea de arestare formulată de DNA în prezenta cauză.  
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii