Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:46 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Femeile din MAI au la dispoziţie o linie telefonică pentru sesizarea faptelor de discriminare

ro

16 May, 2013 00:00 1438 Marime text
Ordinul privind înfiinţarea liniei telefonice şi a adresei de poştă electronică pentru sesizarea actelor/faptelor de discriminare, a comportamentelor de hărţuire sau a tratamentelor similare îndreptate împotriva personalului Ministerului Afacerilor Interne a fost publicat în Monitorul Oficial al României.

Potrivit sursei mai sus citate, autorităţile centrale au decis înfiinţarea la nivelul Direcţiei secretariat general şi protocol din Ministerul Afacerilor Interne o linie telefonică şi o adresă de poştă electronică pentru sesizarea oricăror acte/fapte de discriminare, comportamente de hărţuire sau tratamente similare săvârşite de către personalul ministerului asupra personalului din minister.
Monitorul Oficial mai arată că instalarea şi întreţinerea tehnică a liniei telefonice şi a adresei de poştă electronică se realizează prin grija Direcţiei pentru comunicaţii şi tehnologia informaţiei din minister.
„Numărul liniei telefonice şi adresa de poştă electronică se comunică prin dispoziţie a secretarului general al ministerului către toate structurile/unităţile ministerului. Comunicarea se realizează de către Direcţia secretariat general şi protocol din minister. Şefii/comandanţii structurilor/unităţilor ministerului iau măsurile necesare în vederea aducerii la cunoştinţa personalului din subordine. Linia telefonică poate fi apelată de către personalul ministerului, de luni până vineri, între orele 08.00 şi 22.00”, se mai arată în monitor. Toate sesizările care vor avea ca obiect acte/fapte de discriminare, comportamente de hărţuire sau tratamente similare la locul de muncă sunt aduse în atenţia conducerii ministerului, care dispune, potrivit legii, efectuarea de verificări.
Sesizările se vor soluţiona prin procedura medierii prevăzută de Ordonanţa Guvernului nr. 137/2000 privind prevenirea şi sancţionarea tuturor formelor de discriminare, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, precum şi de Legea nr. 202/2002 privind egalitatea de şanse şi de tratament între femei şi bărbaţi, republicată, cu modificările şi completările ulterioare. În cazul constatării unor abateri disciplinare se vor aplica sancţiunile disciplinare, potrivit legii.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii