Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:06 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Este oficial Tabăra de copii Tuzla a trecut în administrarea autorităţii locale

ro

02 Apr, 2011 02:10 5345 Marime text
Tuzla_casute_tabara_Tuzla_02.jpgGuvernul a emis hotărârea prin care Baza turistică Tuzla, cunoscută ca Tabăra de copii Tuzla, va trece în domeniul public al comunei Tuzla şi în administrarea consiliului local, reprezentat legal de către primarul Constantin Micu.

Monitorului Oficial al României, Partea I, nr. 224/31.III.2011, cuprinde toate detaliile transferului pentru care Executivul şi-a dat acceptul. La art. 2, alin (1) al hotărârii privind transmiterea unor imobile din domeniul public al statului şi din administrarea Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului - Autoritatea Naţională pentru Sport şi Tineret - Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Constanţa în domeniul public al comunei Tuzla şi în administrarea Consiliului Local al comunei Tuzla se precizează că autoritatea locală are obligaţia de a menţine destinaţia imobilelor preluate în administrare, prevăzute în anexă, pentru desfăşurarea activităţilor de turism pentru tineret şi pentru organizarea de tabere şcolare.

Tuzla_primar_Constantin_Micu_2.jpgDe asemenea, în hotărârea emisă de Guvern se specifică şi faptul că Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului va verifica şi controla periodic, prin Autoritatea Naţională pentru Sport şi Tineret. Predarea-preluarea imobilelor se face pe bază de protocol încheiat între părţile interesate, la valoarea de inventar de la data transmiterii, în termen de 30 de zile de la data intrării în vigoare a prezentei hotărâri. Odată cu preluarea imobilelor, Consiliul Local al comunei Tuzla va proceda, în condiţiile legii, la actualizarea valorii de inventar a imobilelor preluate. De asemenea, la transmiterea imobilelor se vor preda mijloacele fixe şi obiectele de inventar din dotarea acestora. Preluarea lor se face cu respectarea situaţiei juridice a acestora, existentă la data transferului dreptului de administrare. Odată cu predarea imobilelor se vor preda-prelua activul şi pasivul acestora, conform balanţei de verificare întocmite la data predării imobilelor.

Lista imobilelor şi valoarea lor de inventar

În termen de 30 de zile de la preluarea imobilelor se va proceda la înscrierea în cartea funciară a dreptului de proprietate publică în favoarea comunei Tuzla şi a dreptului de administrare în favoarea Consiliului Local al comunei Tuzla, în condiţiile legii, se mai arată în hotărâre.

În anexa hotărârii se precizează imobilele care vor trece în domeniul public al comunei Tuzla, materialele din care sunt realizate, cât şi valoarea de inventar a acestora, după cum urmează: pavilion central - demisol + 2E (cărămidă, beton) în valoare de 160.000 de lei; club (beton, azbociment) 6.548 lei, bloc alimentar (cărămidă, beton, azbociment) - 1.166 lei, spălătorie şi grup sanitar (cărămidă, beton) - 3.800 lei; 14 căsuţe din lemn 1E - 245.000 lei şi magazie (cărămidă, beton, azbociment).

Se pare că autoritatea locală din Tuzla intenţionează să reintroducă tabăra în circuitul turistic. Primind copii din alte zone ale ţării, care vor să vină la mare, administraţia locală din Tuzla ar putea propune comunităţilor locale respective să susţină reabilitarea şi modernizarea taberei de copii.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • joni 24 Jun, 2012 19:53 Poate sa fie vreun plan ... doar daca nu o sa o lase ei sa se dezafecteze sau sa o vanda unuia cu bani sa bage el buldozeru pe poarta si sa ridice pe locu respectiv alceva .....
  • Mi mi mi 03 Apr, 2011 21:24 unde e facuta poza in care apare acea cladire verde ?! pare pe undeva prin america..
  • Cristina Tane 03 Apr, 2011 10:53 La Tuzla sunt multe planuri marete. Speram ca administrarea si mai ales programele taberei sa aduca valoare pentru copii. Asa cum spunea domnul Charles Elliot, presedinte al Universitatii Harvard: "Am convingerea ca perioada petrecuta intr-o tabara bine organizata poate fi mai valoroasa din punct de vedere educational decat un an intreg de scoala formala" - citat publicat pe www.tabaradetenis.ro