Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:12 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constănţeni cercetaţi pentru evaziune fiscală

ro

22 Jul, 2013 00:00 1815 Marime text
În perioada 20-21 iulie, poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul IPJ Constanţa, în colaborare cu lucrători ai Gărzii Financiare şi inspectori din cadrul ITM Constanţa, au organizat mai multe controale la diferite societăţi comerciale de pe raza judeţului, pe linia combaterii infracţiunilor de evaziune fiscală, a drepturilor de proprietate intelectuală şi pentru protecţia populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite.
 
Astfel, au fost constatate 8 infracţiuni, dintre care patru prevăzute de Legea nr. 241/2005, trei prevăzute de Legea nr. 8/1996 şi una de Legea 53/2003, şi au fost aplicate 10 sancţiuni contravenţionale prevăzute de Legea nr. 12/1990, în valoarea de 15.000 de lei.
 
Exemple
 
La data de 20 iulie, poliţiştii constănţeni au efectuat un control la o societate comercială din Constanţa care are ca obiect de activitate fabricarea pâinii şi a produselor de patiserie. Cu ocazia verificărilor efectuate, a fost identificată cantitatea de 26.690 kg de făină şi 560 kg de drojdie pentru care reprezentanţii societăţii nu au putut prezenta documente legale de provenienţă. De asemenea, în urma controlului a mai rezultat că, în noaptea de 18/19 iulie, la punctul de lucru al societăţii a fost fabricată cantitatea de 20.036 de pâini, în valoare de 16.028.8 lei, pentru care reprezentanţii societăţii nu au putut prezenta facturi fiscale, sumele de bani încasate şi evidenţierea acestora în contabilitate.
Totodată, în urma verificărilor efectuate împreună cu reprezentanţii ITM Constanţa, au fost identificaţi 9 lucrători care nu figurau angajaţi cu forme legale la societatea în cauză.
În baza celor constatate, a fost întocmit dosar de cercetare penală cu privire la săvârşirea de către administratorul societăţii a infracţiunilor de evaziune fiscală, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 9 alin. 1 lit. a şi b din Legea 241/2005 şi primirea la munca a mai mult de 5 persoane fără încheierea unui contract individual de muncă.
 
Ofiţerii Serviciului de Investigare a Fraudelor au documentat activitatea infracţională a Larisei M., de 32 de ani, din Medgidia, care, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale din Medgidia, a reţinut salariaţilor societăţii impozitele şi contribuţiile cu stopaj la sursă, în cuantum estimat de 3.258 de lei, fără a vira aceste sume de bani către bugetul consolidat al statului în termenul legal de 30 de zile, potrivit obligaţiei care îi revenea, conform prevederilor legale. Persoanei în cauză i s-a întocmit dosarul penal, fiind cercetată în stare de libertate pentru comiterea infracţiunii de evaziune fiscală.
 
Ofiţerii SIF au documentat activitatea infracţională a Luminiţei F., de 34 de ani, din Cuza Vodă, care, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale din Cuza Vodă, a reţinut salariaţilor societăţii impozitele şi contribuţiile cu stopaj la sursă, în cuantum estimat de 6.445 de lei, fără a vira aceste sume de bani către bugetul consolidat al statului în termenul legal de 30 de zile, potrivit obligaţiei care îi revenea, conform prevederilor legale. Persoanei în cauză i s-a întocmit dosar penal, fiind cercetată în stare de libertate pentru comiterea infracţiunii de evaziune fiscală.
 
Ofiţerii SIF au documentat activitatea infracţională a Irinei Luiza B., de 24 de ani, din Medgidia, care, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale din Medgidia, a reţinut salariaţilor societăţii impozitele şi contribuţiile cu stopaj la sursă, în cuantum estimat de 9.902 lei, fără a vira aceste sume de bani către bugetul consolidat al statului în termenul legal de 30 de zile, potrivit obligaţiei care îi revenea, conform prevederilor legale. Persoanei în cauză i s-a întocmit dosar penal, fiind cercetată în stare de libertate pentru comiterea infracţiunii de evaziune fiscală.
 
Poliţiştii constănţeni au documentat activitatea infracţională a lui F. Constantin Cătălin, de 42 de ani, din Hârşova, care, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale, a reţinut salariaţilor societăţii impozitele şi contribuţiile cu stopaj la sursă, în cuantum estimat de 14.109 lei, fără a vira aceste sume de bani către bugetul consolidat al statului,în termenul legal de 30 de zile, potrivit obligaţiei care îi revenea, conform prevederilor legale. Persoanei în cauză i s-a întocmit dosar penal, fiind cercetată în stare de libertate pentru comiterea infracţiunii de evaziune fiscală.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii