Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:49 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Editorial Progresistul popular

ro

26 Jul, 2016 00:00 2042 Marime text


Intrarea în componența viitorului Parlament al României va da frâu liber alianțelor politice și chiar fuziunilor. Totul devine și mai evident când vine vorba despre partide mai mici, care cu greu pot face pragul electoral pentru a accede în Parlament. Un prim „caz” de „căsătorie” de complezență ne-a fost oferit de PMP și UNPR. PMP a dat „demonstrat” că nu se lasă „cucerit” oricum și nici nu acceptă „soții” ce pot trăda pe parcurs. Acaparator cum a demonstrat că este, cel puțin la nivelul județului nostru, PMP a fuzionat cu UNPR, formațiune ce astfel și-a dat obștescul sfârșit.

Interesant este faptul că, nu doar a dispărut de pe scena politică autohtonă, ci la nivel teritorial, liderii progresiști fie sau mulțumit cu funcții subordonate celor deținute de reprezentanții PMP, fie au dispărut total din structurile de conducere.  Altfel spus, după căsătoria cu forța, progresiştii sunt obligați să se miște popular. Asta dacă vor să activeze în cadrul PMP sau mai speră la vreun mandat de parlamentar ori vreo funcție în cadrul unei instituții deconcentrate….în funcție de negocierile care se vor purta după alegerile parlamentare din toamna acestui an. Cu alte cuvinte, interesul presupune sacrificii, iar „sacrificiile“ se fac în funcție de ce probleme de coloană are fiecare.
 
Numai că, deși UNPR ar fi devenit „acum un partid curat“ pentru că mariajul cu PMP l-a făcut fără Gabriel Oprea, Șerban Mihăilescu, Eugen Nicolicea, Neculai Onțanu și alții, sub fusta PMP nu știu ce șanse vor avea foștii progresiști să prindă vreun os de ros. Mai mult, la alegerile parlamentare, cel puțin la nivelul județului Constanța, PMP plus UNPR nu fac pragul de cinci la sută, iar la nivel naţional s-ar putea să obțină cu mult mai puțin decât își propun dacă şi parlamentarii actuali mimează munca sau vin cu idei trăznite ori în funcție de „sugestiile“ primate din teritoriu de la unul și de la altul. Spun asta pentru că a fi popular și susținut de electorat nu înseamnă să vii în Parlament cu propuneri de genul celei făcute recent de liderul tinerilor PMP, Gabriel Popa. Când românul nu are bani pentru a asigura strictul necesar copiilor sau pentru a pune ceva pe masa, popularul menționat a anunțat mândru, de față cu șeful de partid (n.r. referire la Traian Băsescu, prezent la „destăinuire“), că va propune un proiect legislativ care să stipuleze reducerea taxei pe valoare adăugată (TVA) la 9% pentru sălile de finess și tot ce înseamnă nutriție.
 
Păi cu așa inspirație și asemenea obiective mărețe este puțin probabil ca progresiștii populari să își convingă electoratul să-I mai susțină sau să le mai acorde încredere.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii